NOVI ZAPLET JEZIVOG UBOJSTVA NA MALEŠNICI! Svjedoci su davali lažni alibi ubojici, bivšem ZET-ovcu?

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Ubojstvo Jasmina Bešića 1. veljače 2015. godine u klubu Adrenalin na Malešnici potreslo je Zagreb, a čini se da peripetije oko kobne noći još uvijek nisu okončane. Naime, četiri godine nakon donošenja presude bivšem djelatniku ZET-a Slavenu Kopčiću (40), podignuta je optužnica protiv svjedoka koji su na sudu dali lažni alibi.

Podsjećamo, tada 38-godišnji Bešić brutalno je premlaćen u noćnom klubu, a presudilo mu je zadobiveno krvarenje u mozgu. Da epilog bude tragičniji, nalaz obdukcije pokazao je da je beživotno tijelo bilo prepuno modrica, što znači da udaranje nije prestalo ni nakon što je izdahnuo, piše Jutarnji.

Bešićeva je smrt gotovo osam mjeseci bila misterij istražiteljima jer su brojni svjedoci, među kojima su bila djeca zagrebačkih policajaca, ali i neke osobe poznate iz zagrebačkog krim-miljea, tvrdili kako nisu vidjeli što se dogodilo u Adrenalinu. Vlasnik kluba rekao je kako je baš u tom trenutku bio u skladištu, a kamere nisu radile.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

No, Jasminovi roditelji nisu htjeli tek tako pokopati sina, a u tijekom procesa pojavile su se sumnje da je slučaj zataškavan zbog činjenice da je Kopčićev otac umirovljeni policijski inspektor. Ipak obdukcijski nalaz i iskaz svjedokinje poslali su bivšeg ZET-ovca koji je poricao krivnju na sedmogodišnju kaznu zatvora.

Međutim, sada je na red došlo četvero svjedoka, uglavnom Kopčićevih prijatelja, koji su tijekom suđenja opovrgavali navode optužbe i davali lažne iskaze, piše Jutarnji. Josipa S. i Ivanu D. tereti se da su pokušali “pobiti” iskaz Kopčićeve bivše supruge koja je na sudu kazala kako je te večeri Slaven došao do nje i priznao joj da je pretukao nekog muškarca. Također se htio oprostiti s njom, a ona je to javila Josipu S. i Ivani D. koji su na sudu tvrdili da s njom o tome nikad nisu razgovarali.

Nadalje, Đuro T. i Janja K. Kopčiću su tijekom suđenja dali alibi tvrdeći da se odvezao kući prije incidenta, a potonja i da je s njim bila u stanu za vrijeme događaja.

 

Komentari

loading...