NOVI UŽAS U KLAIĆEVOJ: Jedna od djevojčica koju je na pješačkom udario Mercedes prebačena u Zagreb: ‘Odbačene su 5-7 metara’

Na dvije sestre je u petak oko 20 sati na pješačkom prijelazu u Daruvaru naletio Mercedes kutinskih registracija. Jedna od njih u subotu je odvezena u bolnicu za dječje bolesti u Klaićevu, javlja MojPortal.

Naime, neslužbeno se doznaje da je u naletu auta zadobila frakturu lubanje pa su liječnici u pakračkoj bolnici procijenili kako bi trebala otići na odjel neuropedijatrije u Zagreb.

U PU bjelovarsko-bilogorskoj rekli su kako su dvije djevojčice nakon udarca prvo završile na prednjem dijelu vozila, a potom su odbačene na kolnik.

Hitno su prevezene u pakračku Opću bolnicu gdje su im utvrđene teške tjelesne ozljede u vidu potresa mozga, nagnječenja koljena i potkoljenice. Vozač je na licu mjesta alkotestiran, a test je bio negativan. Protiv vozača će se podnijeti kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće s teškim tjelesnim ozljedama.

Ravnateljica Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana Marinu Major  potvrdila je da je djevojčica rođena 2010. godine prevezena u Klaićevu, a druga koja je rođena 2004. godine ostala je kod njih na promatranju.

Svjedok nesreće je rekao kako djevojčice nisu pretrčavale cestu.

“Vozio sam se nekoliko metara iza njih na biciklu i sve sam vidio. Nije istina da su pretrčavale cestu, to sam rekao i policiji, lagano su hodale i normalno počele prelaziti cestu preko pješačkog prijelaza kada je taj auto na njih naletio. Odletjele su nekoliko metara dalje i pale na pod. Mlađa sestra je nepomično ležala u nesvijesti, a starija je vikala i zapomagala. Malena je ubrzo počela dolaziti k svijesti, a onda je vozač Mercedesa izašao van iz auta i rekao joj: “Pa probaj ustati”. Nisam joj to dopustio jer znam da se nakon takvog udarca i pada ozlijeđeni ne smije pomicati. Nazvao sam službu 112 i pričekao ih da dođu “, ispričao je za MojPortal jedan mladić koji je htio ostati anoniman.

Budući da je nakon nesreće još uvijek bio u velikom šoku, rekao je kako ne zna je li vozač Mercedesa vozio brže od 50 kilometara na sat te da ne može garantirati da je kočio prije samog naleta.

“One su odletjele nekih 5 do 7 metara, a auto se zaustavio odmah pokraj njih tako da pretpostavljam da je počeo kočiti tek kada ih je udario. U vozilu su bile četiri osobe, vozač, jedna ženska osoba i dvije muške. Nakon što sam dao iskaz policiji, otišao sam kući, ali sam još pod takvim dojmom i nikako se ne mogu smiriti”, rekao je sinoć očevidac.

Na mjesto nesreće uskoro je došao i otac stradalih djevojčica, od kojih mlađa ide u 4. razred osnovne škole, a starija u 2. srednje.

 

Komentari