NOVI SKANDAL U POLICIJI: Inspektor premlatio ženu, nadređeni sve ‘gurnuli pod tepih’?

Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL, Ilustracija

Nakon što je smijenjen Matko Klarić, načelnik Postaje granične policije Grude, radi seksualnog uznemiravanja kolegica, novi skandal potresa instituciju sigurnosti i povjerenja. Naime, troje zaposlenika PU karlovačke, točnije, načelnik Darko Željković, njegov pomoćnik za kriminalističku policiju Robert Bregar i još jedan kriminalistički službenik suspendirani su u srijedu, doznaje Jutarnji.

Čeka ih postupak za utvrđivanje disciplinske odgovornosti, a iz PU karlovačke potvrdili su bez navođenja identiteta da su udaljeni zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti.

Jutarnji neslužbeno doznaje da je inkriminirani policijski kriminalistički inspektor istukao i ozlijedio jednu ženu, a druga dvojica njemu nadređenih, Željković i Bregar, to su pokušali zataškati.

Inače, Željković je na načelničku dužnost imenovan 2017. godine, a u Karlovcu je poznat i kao sportaš, bivši član hrvatske taekwondo reprezentacije, član MUP-ove reprezentacije te osvajač europskih i svjetskih odličja. Kao pripadnik MUP-a sudjelovao je u mirovnoj misiji EU, za što je bio odlikovan. Privremeno će PP Karlovac voditi zamjenik zapovjednika Interventne policije.

“Protiv sve trojice pokrenut je postupak za utvrđivanje disciplinske odgovornosti. Vezano uz navedeni slučaj, policijski službenici Uprave kriminalističke policije u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje o kojem, zbog tajnosti izvida, u ovom trenutku ne možemo iznositi više pojedinosti”, rekli su iz PU karlovačke.

 


Komentari