Novi detalji u slučaju preminulog mladića u Zaprešiću

gradacac.org

‘Tim T1 iz Jastrebarskog u 17.31 sati, u vrijeme poziva za intervenciju u Zaprešiću, bio je u Zagrebu na putu iz KBC Sestre milosrdnice te je odmah po pozivu produžio iz Zagreba za Zaprešić, dakle, u vrijeme poziva nije bio u Jastrebarskom, kako se to pogrešno interpretira, u Zaprešić na mjesto intervencije došao je u 17.54’, objašnjavaju iz Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije, piše tportal.

Podsjetimo, u ponedjeljak je ravnatelj Gajnik u priopćenju objasnio gdje su se nalazili timovi Hitne pomoći Zagrebačke županije kada je stigao poziv za pomoć mladiću iz Zaprešića koji je kasnije preminuo.

“Telefonski poziv upućen je preko tel. broja 112 u 17:25. Razlog dojave: asmatičar, jako teško diše, uulici Stanka Vraza S Poziv je predan Zaprešiću u 17:27.

Zbog zauzetosti zaprešićkog tima T1 koji je bio na intervenciji (alkoholizirana djevojka bez svijesti), a samoborski tim T1 je u to vrijeme bio na intervenciji na prometnoj nesreći u Kalinovici na Staroj karlovačkoj, tim sanitetskog prijevoza iz Zaprešića u sastavu med. sestra prvostupnica i vozač (a što je zakonski propisano ) je krenuo na intervenciju u 17:28 u Stanka Vraza S. Istovremeno Prijavna dojavna jedinica obavještava najbliži slobodan T1 tim (Jastrebarsko) o potrebi za intervencijom.

Na mjesto intervenicije tim sanitetskog prijevoza je došao u 17:30 s punom opremom i započeo s reanimacijom. Za vrijeme pružanja reanimacije pristupio je tim T1 iz Jastrebarskog koji je došao u 17:54. Unatoč svim naporima kod reanimacije, gosp. R. je preminuo.

Na žalost, dok je Jastrebarsko ostalo bez tima T1 jer je bio na ovoj intervenciji, u isto vrijeme je preminula jedna osoba u Jastrebarskom”, napisao je Gajnik u priopćenju u ponedjeljak.


Komentari