NOVI DETALJI SLUČAJA U NOVOM MAROFU! Oglasila se i bolnica, ali i Beroš, pacijenta je pronašla čistačica?

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Nakon što je tamošnja policija objavila kako je u požaru kojeg je izazvao uređaj za kisik u jednoj bolnici u Novom Marofu, smrtno stradao muškarac koji je na isti bio spojen, oglasili su se i iz bolnice.

Održali su naime konferenciju za medije na kojoj je liječnica i pročelnica Službe iz bolnice u Novom Marofu Tatjana Jurkin Vnučec potvrdila slučaj te dodala kako je osobno obavijestila obitelj preminulog muškarca pa još jednom izrazila sućut.

“Odmah su angažirane sve službe i učinjeno je sve da su pacijenti i osoblje sigurno”, rekla je pa dodala kako u tijeku izvidi koji će utvrditi detalje slučaja. Ipak, kako doznaje Jutarnji list, muškarca je navodno pronašla čistačica koja je dvije minute nakon liječnice koja ga je spojila na uređaj, pronašla njegovo tijelo. Što se dogodilo, nije jasno, a i Jurkin Vnučec je upitana je li došlo do eksplozije boce ili kvara na aparatu, no tvrdi da bi to u ovom trenutku bila nagađanja.

Reagirao i ministar

Inače, oko samog slučaja reagirao je i ministar zdravstva, Vili Beroš koji je izrazio sućut obitelji preminulog te istaknuo kako zahtijeva izvide u sam slučaj.

Komentari