NOVI DETALJI HORORA U MLINOVIMA Partnerice monstruma Austrijanca su Hrvatice, otrovom ili tabletama pokušao si presuditi

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Nemirno je noćas bilo u Zagrebu. Stravičan zločin dogodio se u Mlinovima.

Troje djece, blizance dječaka i djevojčicu u dobi od sedam godina te sina u dobi od četiri godine ugušio je noćas vlastiti otac (56) u potkrovnom penthouseu na zagrebačkim Mlinovima, a nakon toga je htio presuditi sebi, doznaje Jutarnji.

Preživio je i odvezen je u bolnicu, a tijela troje beživotne djece, od kojih je najmlađi četverogodišnjak bio u spavaćoj sobi, a blizanci u dnevnom boravku.

Hitna pomoć je u spavaćoj sobi zatekli na krevetu mrtvo tijelo četverogodišnjaka, a blizance, dječaka i djevojčicu u dnevnom boravku u kojem su bile i njihove igračke kojima su se igrali prethodne večeri.

U policiji kažu da je oko 2 sata u Mlinovima, temeljem zaprimljene informacije o najavljenom samoubojstvu, u stanu pronađen muškarac koji se pokušao ubiti zbog čega je prevezen u bolnicu.

“Na mjestu događaja pronađeno i troje djece bez znakova života te se sumnja na kazneno djelo ubojstva. Očevidom rukovodi zamjenica Županijskog državnog odvjetnika”, izvijestila je zagrebačka policija.

Kako doznaje Index, policija dosad nikad nije postupala u toj obitelji, odnosno nikad nije bilo dojava o obiteljskom nasilju.

Sve najavio na Facebooku

Kako Jutarnji neslužbeno doznaje, roditelji djece su rastavljeni i djeca su najvjerojatnije vikend trebala provesti s ocem, koji ih je vlastitim rukama zadavio, a nakon tog sumanutog čina pokušao je presuditi sebi, navodno otrovom ili tabletama. U kakvom je stanju zasad nije poznato.

Otac djece je, inače, iskusni financijski konzultant koji je diplomirao na sveučilištu Donau-Universität Krems i ima titulu magistra poslovne administracije (MBA), radio je u nekim vodećim austrijskim leasing kućama, ali i na voditeljskim pozicijama u tvrtki Robert Bosch AG, Alcatel AG i drugima.

Da bi nešto strašno mogao napraviti najavio je u statusu na Facebooku objavljenom oko ponoći u kojem je napisao među ostalim “Zbogom svima…” te navodio kao motiv loše odnose svoje bivše supruge i njegove sadašnje partnerice.

Naveo je kako se u posljednjih godinu i pol pokušavao vratiti na posao, spominjao “braću iz masonske lože” koji mu nisu htjeli pomoći, osim dvojice najboljih prijatelja i dvojice braće koji su mu kaže pomogli koliko su mogli.

Inače je iz Beča te ima vlastitu konzultantsku tvrtku. Bivša i sadašnja partnerica su Hrvatice. Podaci o identitetu su poznati redakciji portala Zagreb.info.

Oglasio se i DORH

“Dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu je u ranim jutarnjim satima 25. rujna 2021. u Zagrebu, u suradnji s policijskim službenicima, provela očevid povodom pronalaska tri mrtva tijela u stanu u Mlinovima.

Postoji osnova sumnje da je austrijski državljanin (1965.) počinio kaznena djela teškog ubojstva iz članka 111. Kaznenog zakona na štetu troje maloljetne djece.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu u suradnji s policijom poduzima daljnje mjere i radnje iz svoje nadležnosti u svrhu utvrđivanja svih okolnosti počinjenja ovih kaznenih djela”, stoji u priopćenju.


Komentari