Novi detalji: Golubić priznao korištenje droge, djevojka tvrdi da ju je zatočio i prisilio na odnos

Foto: Dragan Matic / CROPIX

Silovanje za koje se sumnjiči diplomirani kriminalist i suvlasnik zaštitarske tvrtke Lupus Dean Golubić, a zbog čega je taj 39-godišnjak u utorak završio i u pritvorskoj ćeliji zagrebačkog Remetinca odigralo se, kako Večernji list neslužbeno doznaje, prošlog vikenda u noći sa subote na nedjelju u sobi zagrebačkog hotela Sheraton.

Golubić se s djevojkom u dobi od tridesetak godina u Sheraton dovezao u subotu, nakon čega su otišli u sobu u kojoj su oboje, prema njegovom priznanju, konzumirali drogu. Nakon toga je između njih dvoje uslijedio i spolni odnos koji je, prema njegovim riječima, bio sporazuman, dok je djevojka policiji rekla kako ju je suvlasnik zaštitarske tvrtke zatočio u sobi i potom silovao.

Prijavljen zbog tri djela

Iz PU zagrebačke potvrdili su kako su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja Deana Golubića kazneno prijavili zbog tri djela silovanja, protupravnog oduzimanja slobode i omogućavanja trošenja droge, a sve na štetu žene o kojoj nisu željeli iznositi više detalja iz obzira prema pravima i interesima žrtve kao i zaštite njezine privatnosti. Prema Kaznenom zakonu, za silovanje su zapriječene kazne u rasponu od jedne do deset godina zatvora, a za protupravno oduzimanje slobode i omogućavanje trošenja droga do pet godina.

Zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, državno je odvjetništvo u Zagrebu protiv Golubića podnijelo i zahtjev za određivanjem istražnog zatvora.

Golubić će u pritvoru biti dok se ne ispitaju svi svjedoci koji bi mogli imati relevantna saznanja vezana uz počinjenje djela za koje se sumnjiči.

Komentari