NOVI DETALJI DRAME NA LANIŠTU! U stravičnoj eksploziji ozlijeđena žena poznatog pripadnika zločinačke organizacije

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Iza stanara Laništa burna je noć, ali i dan. Oko 2.20 sati došlo je do eksplozije u jednoj od zgrada tog kvarta, a jedna je žena ozlijeđena. Kako sada Jutarnji neslužbeno doznaje, eksplodiralo je ispred stana supruge osuđenog pripadnika zločinačke organizacije Tomislava Sučića koji već dvije godine boravi u Remetincu.

Radi o kriminalcu koji je uhićen na ljeto 2019. u velikoj akciji kodnog imena Tebra, a trenutno je na izdržavanju zatvorske kazne. Podsjetimo, USKOK je u srpnju prošle godine podigao optužnicu protiv 20 osumnjičenika predvođenih Tomislavom Sabljom, Tomislavom Sučićem i Đorđem Vuletićem zbog krijumčarenja gotovo 16 tona marihuane, ali i paljenja automobila i utjerivanja dugova.

USKOK je tada izvijestio da zločinačko udruženje, osim za krijumčarenje i preprodaju droga, tereti i za dovođenje u opasnost te poticanja na teško ozljeđivanje i protupravne naplate.

Od svibnja 2016. do sredine svibnja 2019. u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Albaniji okupili su skupinu zbog nabave marihuane i njena krijumčarenja. Navodni vođe organizirali su i nabavu 1.335 grama kokaina, čime su zaradili najmanje 84,6 milijuna kuna.

Spomenuti medij dalje navodi kako će zbog dinamita koji joj je netko ostavio ispred vrata stana koji je u vlasništvu Sučićeve majke, ženi biti pružena policijska zaštita.

Inače, svi stanari zgrade trenutno su vani. Na mjesto događaja izašli su policajci, 11 vatrogasaca iz JVP-a Novi Zagreb s tri vozila, Hitna, ekipe Plinare i Vodoopskrbe i odvodnje te Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

“Pedesetak stanara izašlo je iz zgrade te će se kasnije riješiti njihovo zbrinjavanje dok su starije osobe i djeca zbrinuti kod susjeda i prijatelja. U tijeku je očevid i pregled zgrade zbog vidljivih oštećenja”, priopćio je Županijski centar.

Jedan je stan potpuno razoren, kao i dizalo, a oštećeno je osam drugih stanova. Popucale su instalacije i curi voda, a teren bi trebali doći statičari kako bi provjerili je li došlo do narušavanja sigurnosti zgrade.

Eksplozivna naprava detonirala je na trećem katu zgrade, pri čemu je došlo i do manjeg požara. “Prema dosada utvrđenom, možemo reći da je ta eksplozivna naprava postavljena negdje u sredini, znači na srednjim katovima, a ne u prizemlju ili zadnjim katovima”, kazala je za HRT Marija Goatti, glasnogovornica PU zagrebačke.

Očevid je u tijeku.


Komentari