Nova pucnjava u Zagrebu u blizini Autobusnog kolodvora: Došlo je do obračuna dvaju romskih klanova?

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Na raskrižju Ulice grada Vukovara i Avenije Marina Držića, u blizini Autobusnog kolodvora, u petak oko 20:40 sati došlo je do pucnjave i međusobnog sukoba u kojem je sudjelovalo više osoba.

Na raskrižje su došli s dva osobna vozila gdje je iz osobnog vozila marke Seat bosanskih nacionalnih oznaka 32-godišnjak pucanjem iz vatrenog oružja teško ozlijedio 30-godišnjaka koji se dovezao osobnim vozilom marke Audi mađarskih nacionalnih oznaka. Ozlijeđeni 30-godišnjak sam je potražio liječničku pomoć u Klinici za traumatologiju, a 32-godišnjak je u službenim prostorijamana na kriminalističkom istraživanju.

Vezano uz natpise u pojedinim medijima, policija napominje da se ovaj događaj ne dovodi u vezu s događajem u Vukomercu 12. rujna 2018.

Kako doznaju 24sata od izvora iz policije, riječ je o obračunu dvaju romskih klanova čiji su pripadnici međusobnu vatru otvorili iz automobila. Ranjeni muškarac, doznaju 24sata, nalazi se na Traumi s prostrjelnom ranom iznad desne natkoljenice, ali nije u životnoj opasnosti.

Kriminalističko istraživanje je još uvijek u tijeku, a policajci su jučer, osim na cesti, tražili tragove i po tramvajskim tračnicama.

Svjedoci tvrde da su vidjeli muškarca kako izlazi iz crvenog automobila i puca. Na licu mjesta našao se Domagoj Zovak, jedan od urednika satirične emisije ”Prime Time”, koji je, kaže, vidio bradatog muškarca koji je u svom Audiju nakon pucnjave pobjegao prema Ulici grada Vukovara.

Bio sam jedan auto ispred ovoga. U retrovizoru vidim ljude kako se sagibaju u autu iza mene. U desnom retrovizoru vidim bradatog debila kako skače na haubu Audija, upada u auto i bježe kroz zeleno dalje niz Vukovarsku. Bile su neke strane registracije na PH, objavio je na svojem Facebooku.

Zovak je za Dnevnik.hr istaknuo da je Audi zapazio još na križanju Radničke i Vukovarske jer je “vidio da čovjek s bradom iz tog automobila nešto galami i svađa se s nekim ljudima u bijelom VW bosanskohercegovačkih registracija”.

Na raskrižju Vukovarske i Držićeve, dok sam stajao na semaforu, najprije sam začuo pucnjeve, ne znam, šest ili osam pucnjeva. Iza sebe vidim dvoje ljudi kako se sagibaju u automobilu. U retrovizoru sam vidio onog bradatog kako skače na haubu Audija, ulazi u njega i bježe kroz zeleno svjetlo, prepričao je Zovak.


Komentari