NOĆNA AKCIJA POLICIJE! Utrke i driftanje u Novom Zagrebu: Naplaćivali kazne i slali aute na izvandredne tehničke preglede

Ilustracija (Foto: Danijela Peracic / CROPIX)

Policijska uprava zagrebačka objavile je detalje noćne akcije koju je provodila s petka na subotu.

Izvijestili su kako su policijski službenici II. postaje prometne policije Lučko pojačano postupali prema vozačima koji u dane vikenda krše prometne propise upravljajući tehnički neispravnim vozilima te narušavaju javni red i mir radnjama vozilom u zoni stambenih zgrada te sudjeluju u „utrkama“ na javnim prometnicama.

“Postupanjem je obuhvaćeno 40 vozila od kojih je 21 zbog sumnje u tehničku ispravnost upućeno na izvanredni tehnički pregled u Stanicu za tehnički pregled, a koja suradnja je prethodno dogovorena sa Centrom za vozila Hrvatske kako bi se utvrdile nadogradnje i preinake koje nisu u skladu s Pravilnikom o tehničkim uvjetima vozila u prometu na cestama i Pravilnikom o homologaciji vozila”, izvijestili su iz PUZ-a.

Od 21 vozila upućenog na izvanredni tehnički pregled, 11 je osobnih automobila te 10 motocikala, navode. Obavljenim tehničkim pregledima 8 osobnih automobila je isključeno iz prometa zbog tehničke neispravnosti, a vozači su sankcionirani sukladno utvrđenim prekršajima.

Noćna akcija policije, foto: PUZ

Čak 10 motora izvan prometa!

Kod jednog osobnog automobila utvrđena je neispravnost za koju je naplaćena novčana kazna te vozilo nije isključeno iz prometa. Dva osobna automobila su bila tehnički ispravna. Čak 10 motocikala isključeno je iz prometa radi tehničke neispravnosti, a vozači su sankcionirani sukladno utvrđenim prekršajima. Sedam motocikala, između ostalih, imali su neispravne ispušne sustave odnosno stvarali su prekomjernu buku.

Povodom svega navedenog i ovom prilikom želimo skrenuti pažnju za sve ljubitelje „brzina“ i „utrka“ da ceste nisu površine namijenjene za takvu vrstu dokazivanja svojih vozačkih sposobnosti i vještina, kao i tehničkih mogućnosti te karakteristika njihovih vozila već za to postoje posebno namijenjene površine uz posebne sigurnosne mjere te uz kontrolirane uvjete na kojima se takve utrke mogu održavati, a da se ne dovodi u rizik njihova sigurnost niti sigurnost drugih sudionika u prometu.


Komentari