NIŠTA IM NIJE SVETO! Za Badnjak policiju zvalo 32 nesretnika, pretežno zbog provala

Foto: Pixabay, ilustracija

U posljednja 24 sata na području Policijske uprave zagrebačke evidentirana su 32 kaznena djela: jedno razbojništvo, jedna razbojnička krađa, jedna tjelesna ozljeda, tri drske krađe, 11 teških krađa provaljivanjem, osam krađa i sedam ostalih kaznenih djela.

Na Badnjak je u Zagrebu izvršeno nekoliko provala u kuće i stanove. Na Trešnjevci je nepoznati provalio u kuću i ukrao nakit, čime je oštetio 41-godišnjaka i 42-godišnjakinju za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Dvojica nepoznatih počinitelj provalili su u kuću 41-godišnjakinje također na Trešnjevci, pri čemu su joj prijetili oštrim i tupim predmetom. Dvojac je počinio razbojništvo nad 22-godišnjakom te su ukrali tehničke uređaje, nakit, novac i ostalo. Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

U Susedgradu je nepoznati počinitelj provalio u stan 61-godišnjakinje i otuđio nakit oštetivši je za nekoliko desetaka tisuća kuna.

U Samoboru je nepoznati počinitelj u trgovini ukrao alkoholno piće, a pri izlasku iz trgovine pokušala su ga zaustaviti dvojica zaštitara. Počinitelj ih je nadražujućim sprejom i pobjegao.

U Novom Zagrebu nepoznati se počinitelj lažno predstavio kao službena osoba 84-godišnjaku da bi potom iskoristio njegovu nepažnju te otuđio novac i dokumente. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.


Komentari