NIJE NI SLUTIO Policajac kupovao drogu na parkiralištu prodajnog centra u Zagrebu, a potom je čuo ‘Stoj policija! Diži ruke u zrak’

Foto: Dubravka Petric/Pixsell

Policijski službenik Ivan M. (32) optužen je za kupnju pet kilograma marihuane od prikrivenog istražitelja. Za to mu je platio 5 tisuća eura i dao dva pištolja – “Record” i “Stalker” s prigušivačem.  Da ju je uspio preprodati, zaradio bi i do četiri puta više, piše 24sata.

Policajca sada tereti Općinsko državno odvjetništvo da se u srpnju 2019. godine s prikrivenim istražiteljem dogovorio za kupnju droge. Radnja se odvijala u jednom kafiću gdje ga je policajac pitao istražitelja ima li kod sebe “robu” jer on kod sebe ima 5 tisuća eura u slučaju da ju je ponio.

Na to je policajac rekao da u cijenu za marihuanu može dati i pištolje, te da trenutno ima dva pištolja i to jedan kalibra 7,62, a drugi pištolj s prigušivačem. Potom ih je na svom mobilnom telefonu pokazao prikrivenom istražitelju.

Cjenkanje

Nakon toga je uslijedilo cjenkanje. Policajac je pokušao dogovoriti cijenu od 5 tisuća eura za pet kilograma marihuane, no prikriveni istražitelj pokazao se kao tvrdi pregovarač i nije pristao rekavši mu da je cijena za pet kilograma marihuane 6000 eura.

Ivan M. je tada ponudio 5 tisuća eura uz dva pištolja  marke “Record” i “Stalker”- prepravljenih za ispaljivanje bojeve municije. Uskoro je dogovorena i primopredaja koja je bila zakazana za 23. srpanj 2019. godine na parkiralištu jednog prodajnog centra u Zagrebu.

Isporuka

Policajac se u konačnici i našao s prikrivenim istražiteljem, dao mu novac i pištolje te je potom iz njegova auta uzeo kutiju na kojoj je pisalo “žito”,  a u kojoj je bila marihuana spakirana u pet vakumiranih vrećica. Primljenu je pošiljku spremio u prtljažnik svog BMW-a i krenuo u trgovački centar kad mu je plan propao nakon što je čuo “Stoj policija! Diži ruke u zrak!”

Terete ga za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te neosnovano nabavljanje i posjedovanje oružja, piše 24sata.


Komentari