Nije još niti položio, a već je dobio zabranu upravljanja automobilom u trajanju od godinu dana i 17 tisuća kuna kazne

Pojačani nadzor na zagrebakim cestama, ilustracija (Foto: PUZ)

U ponedjeljak, 29. studenoga oko 14 sati na području Novog Zagreba, 29-godišnjak je bez položenog vozačkog ispita C kategorije i pod utjecajem alkohola od 1,89 g/kg upravljao teretnim automobilom na autocesti A3 u smjeru istoka gdje je i zaustavljen od strane policijskih službenika, javljaju iz PUZ-a.

Vozač je uhićen, a zatim prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen zatvorskom kaznom od 10 dana s rokom kušnje od šest mjeseci i novčanom kaznom od 3 tisuće kuna.

Niti pola sata kasnije na području Trešnjevke, 27-godišnjak je prije stjecaja prava upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Ratarske ulice u smjeru zapada, gdje je i zaustavljen od strane policijskih službenika koji su obavljenim nadzorom utvrdili i da vozač nije bio vezan sigurnosnim pojasom.

Vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen s 16 tisuća kuna, dok mu je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od devet mjeseci po stjecanju prava na upravljanje.

Istog dana oko 22.40 sati također na području Trešnjevke, 25-godišnjak je prije stjecanja prava upravljao odjavljenim vozilom marke Renault Clio kolnikom Zagrebačke avenije gdje je i zaustavljen od strane policijskih službenika, a zatim je prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen sa 17 tisuća kuna, dok mu je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od 12 mjeseci po stjecanju prava na upravljanje.


Komentari