NIJE GA SLALA NI U ŠKOLU! Majku (50) šalju u zatvor jer sinu već šest godina brani da viđa oca

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL/Ilustracija

Državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv majke (50) koju se tereti da bivšem suprugu već pet godina ne dopušta druženje sa zajedničkim, danas osmogodišnjim djetetom.

Osim toga, optužnicom je terete da dijete nije redovno slala u prvi razred osnovne škole, pa je imalo čak 50 dana izostanaka. Kažu i da je djetetu zabranjivala druženje s vršnjacima iz ulice, pa je vrijeme provodilo uglavnom s majkom i bakom.

Tužitelji zbog toga za majku traže godinu i pol zatvora: šest mjeseci bezuvjetno i 12 mjeseci uvjetno. Otac je, inače, iz okolice Križevaca, a majka iz okolice Vrbovca. Nakon rastave, dijete je nastavilo živjeti s majkom.

Istragom je utvrđeno kako majka još od 2015. godine u većini slučajeva ne dopušta druženje djeteta s ocem onako kako je to određeno sudskom odlukom. Kad je krenuo u prvi razred, nije ga slala u školu zbog straha od bolesti, prije svega koronavirusa, pa je dijete skupilo više od 50 dana neopravdanih izostanaka.

Odbila je surađivati i sa socijalnim radnicama koje su tu napisale u svojem izvještaju, sastavnom dijelu optužnice. Očajni otac sve je pokušavao, ali nije uspio. Redovito majci plaća 1200 kuna mjesečno za uzdržavanje djeteta.

Ako majku pravomoćno osude na bezuvjetnu zatvorsku kaznu, dijete će, po svemu sudeći, morati živjeti s ocem u okolici Križevaca, piše Danica.


Komentari