NIJE BIO SAM? Novi detalji mučnog ubojstva maloljetnice na Sopotu: ‘Polubrat optuženog je s njom bio u vezi, on je agresivan’

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL/Iluatracija

Još uvijek traje suđenje Radoju Rožeku (31) koji je na lanjsko Valentino 16-godišnjakinji dao drogu, a potom ju ugušio jastukom, umotao beživotno tijelo u tepih i odbacio ga u podrum susjedne zgrade. No, na posljednjem ročištu “isplivao” je novi detalj o kobnoj večeri. Svjedokinja Katarina J. rekla je kako Rožek u stanu možda nije bio sam, a svoj raniji iskaz nadopunila je  podatkom da je par dana nakon što je pronađeno tijelo na ulici srela uplakanog Rožekova polubrata Ivicu B.

Upravo je s polubratom ubijena djevojka bila u vezi, kazala je svjedokinja, a toga je dana Ivica nakon svađe s maloljetnicom otišao iz stana i došao na Glavni kolodvoru u 2.30 sati, no detalje nije govorio. Osim ove informacije, Katarina J. je načula kako je Rožek odlučio zaštiti polubrata, piše Jutarnji.

Nesretnu djevojku svjedokinja je upoznala 25. siječnja u Rožekovu stanu gdje su konzumirali drogu, uglavnom speed i marihuanu. Razgovarale su o životu, a maloljetnica joj je otkrila kako je pobjegla od kuće te da je potištena. Govorila je i da joj zna ubrzano lupati srce kad se uzruja, ali da ne pije terapiju jer da ne želi živjeti.

“Pokušavala sam ju izvući na stranu na razgovor, ali ona čim je pogledala u dečka Ivicu, kao da ga se bojala. Jednom su se njih dvoje posvađali, ona je izašla iz sobe sva crvena valjda od tog stresa, te je uzela tacnu, napravila četiri lajne speeda i jednu ušmrkala u nos. Izgledala je ubijena od droge jer je tih dana puno konzumirala”, prisjetila se Katarina J. koju je putem Facebooka kontaktirala i majka maloljetnice.

“Pitala gdje joj je kći, ali joj nisam rekla jer sam smatrala da joj nije baš toliko loše u tom društvu”, rekla je.

Na upit sutkinje zašto to smatra ako je vidjela da je ona maloljetna i ubijena od droge, ponovila je da je mislila da joj je u tom stanu bilo dobro. Policiji se javila kada je pročitala vijest da je na Sopotu pronađena mrtva djevojka crne kose.

Na upit tužiteljstva je li pokušala maloljetnicu spriječiti u konzumaciji droge kaže da ne jer da joj ona “nije gazda u životu niti je odgovorna za nju”. Priznala je i kako su se u stanu svi drogirali, a u nestašici su se znali prodavati mobiteli i laptop.

“Inače, za Ivicu B. prijateljica Mirela O. mi je rekla da je on agresivan, da ju je jednom počeo gušiti za vrat dok je spavala ali se oduprla, a nedugo nakon ubojstva načula sam da je Ivica otišao za Njemačku gdje se i danas nalazi”, zaključila je Katarina J.

Inače, Rožek se nalazi u pritvoru jer je riječ o državljaninu BiH sa stalnim boravkom u Hrvatskoj.

Od prije je zbog droge i krađe poznat policiji, kojoj je prilikom uhićenja pokušao i pobjeći.

U svome je iskazu tvrdio kako je u sobi pronašao uspavanu maloljetnicu, a pored nje polupraznu bočicu metadonske terapije, iglu i špricu. Tvrdi i kako ju je počeo buditi, no bila je hladna.

“Davao sam joj umjetno disanje i masirao srce, no uzalud. Na usta joj je izašla sukrvica i pjena. Satima sam razmišljao što učiniti, a iza ponoći sam izašao prošetati te sam vidio limena vrata kod jedne zgrade. Bila su otključana i tamo sam odlučio ostaviti tijelo”, rekao je prošle godine.

Njegovi prijatelji su se, pak, prisjetili da su ga na Valentinovo oko 19 sati pokupili na autobusnoj stanici vidno drogiranog te ga odvezli do zgrade u Šenovoj. Otpratili su ga do stana čija vrata im je otvorila maloljetnica. Druga pak prijateljica je ispričala tužiteljima da ju je na dan pronalaska tijela Rožek telefonom tražio da mu posudi novac, a kako po novac nije dolazio, nazvala ga je navečer pa joj je rekao da ne može izaći iz stana “jer mu je brat Ico složio generalno sranje i da mu je oko zgrade sve puno policije”.

 


Komentari