NEZAPAMĆENI SKANDAL: Otkrivena imena zaposlenica KB Dubrava koje su krale pacijente dok su se oni borili za život

Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL, Ilustracija

Zdravstvene djelatnike, ali i cijelu Hrvatsku zgrozilo je ponašanje dviju zaposlenica KB Dubrava.

Podsjetimo, zaposlenice su pacijente priključene na respirator, koji su se doslovno borili za život, krale i oštetile ih za čak 38.500 kuna. Od novčanika, dokumenata, kartica, pa sve do zlatnog nakita, zaposlenice su uzimale sve što im se našlo pod rukom.

Kako Jutarnji doznaje, riječ je medicinskoj sestri Dubravki L. (45) i bolničarki Mariji K. (51).

Krale su u odvojenim akcijama u periodu od studenog 2020. pa sve do veljače ove godine. U posebnim prostorijama bile su odložene vrijedne stvari hospitaliziranih pacijenata, a djelatnice su to dobro iskoristile. Dio pacijenata je i nakon tih krađa preminuo, a one su baš zbog toga nastavile s akcijama, misleći da ih nitko neće otkriti.

Podsjetimo, ova djela su u javnost isplivala zahvaljujući Goranu M., sinu preminulog Ljubomira M., koji se medijima obratio za pomoć jer je uočio da je s računa njegova oca, u periodu hospitalizacije u KB Dubrava podignuto 10 tisuća kuna u dva navrata u Graden Mallu. Od navedenog novca si je jedna od zaposlenica kupila i čizme u Borovu u vrijednosti od 300 kuna.

“Nisu mi vjerovali. Mislili su da sam ja skidao novac. Kontrolirali su snimke kamera na bankomatu kad sam provjeravao stanje računa. Od tada ih nisam prestao kontaktirati da pitam jesu li što otkrili. Zvao sam i ravnatelja bolnice Ivicu Lukšića, koji mi je rekao da ne izlazim s tim u medije jer ću baciti ljagu na bolnicu”, ispričao je prije nekoliko dana Goran.

“Život mog oca dali smo bolnici na povjerenje, a nismo ni pomislili da će njegovu nemoć netko iskoristiti. Još k sebi ne mogu doći od njegove smrti, a ta krađa koja je uslijedila je samo dodatni čavao na njegov lijes”, izjavio je za Jutarnji.

Ravnatelj bolnice Ivica Lukšić još uvijek nije komentirao navedeni slučaj.

 


Komentari