NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA: Mladić ubio roditelje, zapalio im svijeću i sjeo kraj njih

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Skender Brdo kod Pokupskog potresla je tragedija kakvu mještani ne pamte. 

U obiteljskoj kući u Skender Brdu kod Pokupskog u četvrtak oko 12.30 sati pronađeni su mrtvi muškarac i žena. Navodno im je presudio sin, još u srijedu, a njega su pronašli pokraj tijela s puškom.

Supružnici Mirica (52) i Stjepan (59) Štimac nisu se odazivali na pozive svoje kćeri Štefanije Poje koja ih je od srijede popodne, prema riječima mještana, pokušavala dobiti telefonom, nije bilo druge nego da se na njihovu adresu stanovanja pošalje policija, piše Jutarnji.

Majci i ocu je nakon prepirke presudio rastrojeni 19-godišnji sin, nožem.

Mirina i Štefova kći je lupala na vrata kuće. Nije mogla unutra. Bilo je zaključano. Obilazila je oko kuće, po dvorištu i provirivala kroz prozor. Ništa joj nije bilo jasno. No, u jednom je trenutku vidjela obrise. Na stoliću u jednoj od soba bila je zapaljena svijeća. To joj je izazvalo dodatni nemir pa je otrčala do prvih susjeda s kojima je također u rodu. U potrazi za ocem i majkom okrenuli su nekoliko brojeva telefona, pa i onaj u lokalnoj trgovinici u koju su odlazili svako jutro. Ali, u četvrtak ujutro po špeceraj nisu otišli. Svi su joj redom govorili da su njezinu mamu i tatu vidjeli u srijedu posljednji put”, priča za Jutarnji jedna od shrvanih rođakinja obitelji Štimac.

Ovo je bio znak da se pozove policija iz koje su im rekli da ubrzo stižu i da nitko ništa ne dira.

“Prizor koji su zatekli bio je jeziv, a pokraj mrtve Mire i njezina Štefa sjedio je sin. Šogor ga je pitao što je to učinio, a on mu je tupa pogleda i potpuno indiferentno odgovorio: “Ja sam to morao!” Dalje nije bilo nikakvog dijaloga jer su Stjepana opkolili policajci i stavili mu lisice”, dodala je potresena rođakinja.

Jutarnji neslužbeno doznaje da je na podu pronađen krvavi novčanik njegovog oca, pa se špekulira da je upravo novac bio povod za ovaj brutalan zločin.


Komentari