Nevjerojatna bešćutnost: 68-godišnji Zagrepčanin oštetio humanitarnu udrugu za pozamašan iznos

Ilustrativna fotografija (foto: Luka Gerlanc / CROPIX)

Zagrebačka policija prijavila je u utorak 68-godišnjaka kojega sumnjiči da je zaprešićkoj humanitarnoj udruzi davao naloge za isplatu novaca iz blagajne i poslovnog računa kojim je kupovao raznu robu, oštetivši je za 654.000 kuna.

Osumnjičeni je od početka 2015. do sredine 2016. godine, kao vršitelj dužnosti ravnatelja udruge, davao naloge odjelu u udruzi koji je zadužen za isplatu, nakon čega je s tog računa u više navrata, a ujedno i s bankomata, podizao novac.

Isplaćeni i podignuti novac nije utrošio na poslovanje udruge niti je te isplate opravdao vjerodostojnom poslovnom dokumentacijom, već ga je koristio za svoje privatne potrebe. Pritom nije osigurao vođenje poslovnih knjiga, zbog čega je Porezna uprava prilikom financijskog nadzora utvrdila nezakonite isplate u iznosu od 627.000 kuna, kažu u policiji.

Uz to, 68-godišnjaka policija sumnjiči da je u više navrata naručio raznu robu u vrijednosti od 18.000 kuna, a koju nije uveo u imovinu niti je roba korištena za potrebe udruge, čime je udrugu ukupno oštetio za 654.000 kuna, kažu u policiji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija je protiv osumnjičenog podnijela posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.


Komentari