Nevjerojatan slučaj najpoznatije hrvatske prevarantice: Prijavljena za robovlasništvo, otela vlastitu kćer i nestala…

Općinski građanski sud u Zagrebu nepravomoćnom odlukom naložio je hrvatskoj državljanki Aniki de Vilera da u roku od 15 dana vrati svoju 2,5-godišnju kćer s posebnim potrebama Aureliju Mitru na adresu oca Andreasa Gerdesa na Malti. Konačni će pravorijek donijeti Županijski sud nakon što de vilera podnese žalbu, za što ima rok od 15 dana.
Riječ je o kraju medijske trakavice o kojoj su mediji izvještavali od travnja 2017. godine.
Cijela priča poprima karakteristike pravog akcijskog trilera. Naime, Anika de Vilera u ožujku 2017. otela je vlastitu kćer i nestala. Usto, sumnjičilo ju se za manipulacije s donacijama za Noru Šitum, prijavljena je za robovlasništvo, predstavljala se kao sestra Silvija Berlusconija, kći Stipe Mesića, tvrdila da joj je otac vlasnik INA-e i sl.

U Zagrebu je ostala dužna nizu ljudi, primjerice vlasnici agencije Mondo Travel kojoj nije platila 270.000 kuna za luksuzna putovanja na koja je išla. Navodno je i od Dinama, na temelju sklopljenog ugovora, dobila 240.000 eura za pružanje stručnih usluga koje na kraju nije isporučila.

Andreas Gerdes, biološki otac otete Aurelije Mitre, dosad nije mogao ništa poduzeti jer je de Vilera bila udana za drugog muškarca, koji se smatrao zakonskim djetetovim skrbnikom.

No, nakon što je u dokumentima djevojčica dobila očevo prezime, situacija se naglo promijenila. u njegovu korist.

Komentari

Komentari

loading...