NEVJEROJATAN SLUČAJ IZ ZAGREBA Objavio lažni oglas, a kada je nasjela prva ‘žrtva’ krenule su ozbiljne prijetnje

Foto: Pixabay/ Ilustracija

Jedan je 27-godišnjak svoj džep odlučio napuniti s lažnim oglasima. Iz Policijske uprave zagrebačke izvijestili su da je muškarac putem interneta objavio oglas da nudi novčane pozajmice.

Ne sumnjajući u navode iz oglasa, krajem kolovoza ove godine, javila mu se 44-godišnjakinja i zatražila novčanu pozajmicu. Nakon što mu je dostavila traženu osobnu dokumentaciju, osumnjičeni je od nje zatražio i određeni novčani iznos na ime troška ishođenja kredita.

Kako oštećena tada nije bila u mogućnosti dati mu traženi novac, 27-godišnjak joj je javio da je isplata pozajmice obustavljena. No, nije odustajao od prvotne namjere te joj je do početka studenog prijetio i zastrašivao ju, pritom se pozivajući na ime nerealizirane pozajmice. Osumnjičeni ju je prisilio da u više navrata kupuje vaučere za plaćanja na internetu. Iako novac nije imala, uplašena 44-godišnjakinja posuđivala je novac, a vaučere je nakon kupnje, po njegovim uputama, prosljeđivala mailom.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 27-godišnjak je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku dok je Posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentari