NEVIĐENA BESRAMNICA: Unajmljivala apartmane, pa ‘zbrisala’ bez plaćanja. Lagala je i da radi u bolnici!

Photo: Marko Prpic/PIXSELL, Ilustracija

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakinjom za koju se sumnja da je počinila čak tri kaznena djela. Po Zagrebu je koristila apartmane, a nije ih platila. Što je najbizarnije, lagala je i da radi u bolnici.

Akciju je započela prošle godine

Naime, sumnja se da je osumnjičena početkom rujna 2020. godine s unaprijed stvorenom namjerom prevare, telefonski kontaktirala voditelja poslova trgovačkog društva iz Zagreba te s istim dogovorila najam apartmana u Gundulićevoj ulici. Kad je došla u petak u apartman, lagala je kako je iznos za smještaj uplatila putem Internet bankarstva, te da će se ta uplata vidjeti u ponedjeljak. Upravo bi taj dan zbrisala ne plativši ništa.

Da s takvim bezobraznim prevarama nije ni mislila stati govori i činjenica kako je početkom veljače 2021. godine telefonski kontaktirala vlasnika apartmana u Ulici Prilaz Gjure Dežalića, kojem se  predstavila svojim imenom i prezimenom uz naglasak da je zdravstvena djelatnica u jednoj od zagrebačkih bolnica. Na taj je način obmanula i drugog vlasnika.

Lagala je da radi u bolnici 

Po dolasku do apartmana, osumnjičenu je dočekala sestra oštećenog predavši joj ključeve, nakon čega je 48-godišnjakinja ponovno lažno prikazala činjenice da je zdravstvena djelatnica nudeći pomoć oko liječenja u bolnici u kojoj je zaposlena.

S obzirom da je sestra od vlasnika poznavala osobu čija je majka ima zdravstvenih problema odlučila ih je upoznati nakon čega su isti ostvarili telefonski kontakt, a potom se osumnjičena lažno predstavila medicinskom osoblju i uspjela dogovoriti medicinski prijevoz bolesnice do zdravstvene ustanove, gdje ju je osobno dočekala kao i njezinog sina. Odmah su se morali testirati na COVID 19, što je osumnjičena iskoristila te lažno prikazala činjenicu bolesnici da joj mora testiranje platiti 200 kuna, a što je ista i učinila.

Pošto nije uspjela u svom naumu oko hospitalizacije bolesnice, lažnim prikazivanjem činjenica istu je dovela u zabludu oko medicinske pomoći kao i njezinog sina, dok je u međuvremenu napustila unajmljeni apartman i ponovno pobjegla bez da je išta platila.

Ali ni tu nije kraj…

Dotična gospođa ni tu nije stala, već je početkom ožujka ove godine na telefon nazvala vlasnika apartmana u Šumetličkoj ulici i dogovorila se s njim da će apartman koristiti tri dana, kao i svaki put. Vlasniku je predala dogovoreni novčani iznos od 600 kuna, te mu je lažno prikazivala činjenice da je zdravstvena djelatnica dok je njezin brat službena osoba koja mu može pomoći ako mu zatreba, a sve u cilju dovođenja u zabludu i stjecanja njegovog povjerenja.

Po isteku dogovorenog roka korištenja apartmana, osumnjičena se obratila oštećenom s namjerom produženja boravka i dogovora o plaćanju po odlasku iz apartmana, na što je isti pristao te joj produžio boravak e-sustavu da bi ista nakon par dana napustila apartman neplativši preostale troškove korištenja.

Ukupna materijalna šteta pričinjena kaznenim djelima iznosi oko 7100 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je u zakonskom roku predana pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu, priopćili su iz policije.


Komentari