NEUTJEŠNA OBITELJ VOZAČA (20): ‘Ovo nam je najgora situacija u životu. Iskreno, nemam snage…’

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

“Bolje je. Operiran je u bolnici i rekli su nam da je stabilno. Više nije na intenzivnoj već su ga prebacili na odjel. Nismo se uspjeli čuti s njim, posjeti su zabranjeni zbog koronavirusa i ne znam kako ćemo uopće do njega”, rekao je to za 24sata neutješni otac 20-godišnjeg mladića koji je u subotu u 5.30 sati BMW-om izazvao prometnu nesreću na naplatnim kućicama Mraclin kraj Velike Gorice.

Zabio se u zgradu u kojoj je smjenu završavao blagajnik HAC-a. Pri probijanju zidova udario ga je i odbacio te je on poginuo na mjestu. Vozač je ostao živ, no prikliješten i u šoku. Prvo su ga vozilom Hitne pomoći prevezli u KBC Zagreb te su ga testirali brzim testom na Covid-19. On je pokazao da je zaražen koronavirusom, pa su ga morali premjestiti u KB Dubrava.

“Teško nam je i imamo svoj teret. Ovo nam je najgora situacija u životu. Iskreno, nemam snage niti čitati komentare niti biti na društvenim mrežama, gdje svašta pišu o tragediji”, kaže neutješni otac, svjestan situacije u kojoj se njegov sin našao. Govori kako je sreća što je njegov sin preživio.

“To nije baš tako skup auto, ali čovjek si nakon ovog postavi pitanje treba li djetetu kupiti neku krntiju ili nešto u čemu znate da je donekle siguran”, pita se otac 20-godišnjaka. Kriminalistička istraga policije trebala bi pokazati vozačevu odgovornost za ovu tešku nesreću. Prema podacima iz očevida otkriveno je kako je vozač BMW-a jurio iz mjera Zagreba prema Sisku kod ulaza na autocestu A11. Nije prilagodio brzinu stanju i uvjetima na cesti pa je ubrzo prešao na zatvoreni prometni trak, udario u rubnjak i završio u zgradi HAC-a, gdje je probio čak tri zida.


Komentari