ZET-ova stajališta oblijepljena su letcima o nestalom Robertu, ali na Mažurancu se netko sramotno zaigrao, onemogućivši raspoznavanje

Foto: Zagreb.info

Nakon što se udaljio s mjesta svog prebivanja u Velikoj Gorici  1. veljače, još uvijek nema traga 42-godišnjem Robertu Stepaniću.

Kako je Zagreb.info ranije pisao, Robert nema kosu, oči su mu plave, srednje je tjelesne građe s visinom od 185 cm.  Na desnoj ruci i lopatici ima tetovaže, a u trenutku nestanka nosio je sive tenisice, donji dio trenirke plave boje, majicu s kapuljačom zeleno/sive boje, tamno plavu zimsku jaknu te tamno-sivu pletenu kapu.

Kasnije je policija pronašla njegov auto na Bundeku, a žena i prijateljica otkrili su kako je zadnje pretraživao Sljeme i kameru uživo smještenu na Vidikovcu.

Foto: Zagreb.info

Stranica Nestali.hr ističe kako svi koji imaju saznanja o njegovu nestanku ili su ga uočili, neka obavijeste najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: [email protected]

Ljudska bešćutnost

U pomoći pronalaženja angažirali su se i Robertovi prijatelji, a diljem Zagreba mogu se naći i isprintani leci s Robertovom slikom, podacima za kontakt njegovih bližnjih, kao i podaci o njegovu izgledu i okolnostima nestanka.

Foto: Zagreb.info

No, neki očito ne shvaćaju ozbiljnost nestanka osobe.

Tako je Zagreb.info uočio na autobusnoj stanici Trg Mažuranića okrutnu i nimalo duhovitu sprdnju s nestankom 42-godišnjaka. Nepoznati su počinitelji išarali Robertovu sliku, crnim debelim markerom pod spol napisali “Da”, za državljanstvo “Nema”, a za visinu nadopisali 350centimetara. U išaravanju fotografije, Robertu su nacrtali bradu i dugu kosu promijenivši mu izgled, očito nemajući razumijevanja kako taj letak može pomoći u Robertovu pronalasku. Pokraj toga, napisali su i riječ “Isus”.

Isti letak, ali bez dodataka, uočili smo i na drugim postajama ZET-ove autobusne linije 118 Voltino-Mažuranac.

Lažne dojave i sprdnje nisu ništa novo, ali je svejedno okrutno, kako prema nestalom, tako i prema obitelji i prijateljima koji samo žele da im se draga osoba vrati živa i zdrava.

 

 

Komentari