Rukometaša Denisa Tota konobarica je navodno pronašla onesviještenog u travi: ‘Svakakve priče kruže, tako da ne znam što bi rekao’

Foto: Instagram

Uzrok smrti mladog đakovačkog rukometaša Denisa Tota koji je igrao u makedonskm klubu Beutel još uvijek nije poznat.

Veleposlanik Sjeverne Makedonije u Zagrebu, Milaim Fetai popodne je potvrdio kako je obdukcija pokazala da Denis u krvi nije imao ni narkotike niti druge strane supstance.

“Nadam da će se sve razjasniti i saznati što je uzrok i da se neće pokazati kako se radi o nasilnoj smrti. Žao mi je mladoga života, žao mi je što se ovako završilo, ali ne znamo još uvijek uzrok. Iznimno mi je žao zbog svega ovoga”, izjavio je Milaim Fetai za Večernji list.

Igrač Vardara i hrvatske reprezentacije Ante Gadža pak za Večernji list je izjavio kako osobno nije nikad imao problema u Makedoniji i da ne vjeruje da je Denisa netko napao iz čista mira.

„Svakakve priče kruže, tako da ne znam što bi rekao, a da je približno istini. Suigrači u svlačionici pričali su da ga je našla konobarica iz tog kafića gdje se to dogodilo, kako leži u travi. Navodno je ona pozvala hitnu, ispričao je Gadža. Njegovu izjavu prenose i makedonski mediji.

Nije bilo tragova nasilja

Prve neslužbene informacije su govorile da su Denisa pretukli u skopskom noćnom klubu Privilege, a njegovi poznanici su uvjeravali novinare kako su videosnimke izbrisane da bi se prikrili dokazi. Međutim, prema izjavi ravnateljice skopske bolnice dr. Maje Mojsove, Tot nije bio pretučen. Ona je u četvrtak kazala kako je mladić u kritičnom stanju, da je reanimiran te da se na intenzivnoj bori za život, ali da nema tragova nasilja.

„Kad je doveden u našu kliniku, njegovo srce nije kucalo. Ono što je čudno jest da na njemu nema vidljivih tragova nasilja. Radimo sve što možemo kako bismo mu spasili život – izjavila je dr. Maja Mojsova za makedonski Fokus.

Kasnije se pak pojavila vijest da je kobna ozljeda nastala nakon što je pao i udario glavom o rub kolnika, što također nije potvrđeno. Informaciju da je rukometaš pretučen demantiralo je i makedonsko Ministarstvo unutarnjih poslova.

“Ministarstvo unutarnjih poslova obavještava javnost da je jučer 7. travnja u 04:11 sati iz Kliničkog centra dojavljeno policiji da im je D.T. dovezen bez svijesti, bez vidljivih tragova nasilja te mu je odmah ukazana liječnička pomoć”, priopćili su iz makedonskog MUP-a.

Komentari