(Ne)sretna Nova godina: Najveće tragedije u Zagrebu nakon novogodišnjih proslava

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL, Ilustracija

Nova godina dočekuje se s nadom kako će stvari krenuti nabolje u sporedbi s prethodnim godinama, ali nažalost, katkada se tragedije počnu događati i malo nakon što otkuca ponoć i prosinac prepusti mjesto siječnju.

Zagreb.info donosi tri najveće novogodišnje tragedije iz Zagreba i okolici na Novu godinu.

Ubio brata blizanca bajunetom

Slučaj braće blizanaca Tomas, kada je Miroslav svome bratu Vedranu zario bajonetu u srce na novogodišnjoj proslavi, zgrozio je Zagreb i cijelu državu.

U središtu cijelog zločina, kako smo tada pisali, našla se i izvjesna Dolores D.

Mediji su je prozivali “fatalnom ženom”, isticala se njen interes za “darkerske stvari”, a pojavile su se i brojne spekulacije oko njenog odnosa s blizancima.

Međutim, odbacila je navode koji su uključivali i mogućnost da je spavala s obojicom.

Te kobne novogodišnje proslave,

Blizanci Tomas i Dolores D. (za koju se navodilo da je djevojka ubijenog Vedrana) zajedno su dočekivali novogodišnju noć 2013. u stanu gdje su svi skupa živjeli, u Ogrizovićevoj ulici. Miroslav je nekontrolirano pio u jednom trenutku bajunetom zarezao Vedrana po leđima.

Odustali su od odlaska u hitnu, Vedran je plakao zbog bratova ponašanja, a ovaj se ispričao poljubivši ga u tjeme. Kasnije su braća ostala sama, a Dolores je u drugoj sobi pričala na Skypeu. Vidjela je kad je Miroslav zamahnuo bajunetom, ubivši Vedrana.

Suđenje je trajalo 16 mjeseci, a na kraju je Miroslav za ubojstvo brata dobio sedam godina zatvora.

Požar progutao obitelj

Stanovnici Rakitja, blizu Svete Nedelje u okolici Zagreb, bili su šokirani početkom 2012. godine.

U prvim satima tada nove godine, u požaru koji je izbio u podrumu kuće život su izgubile Zorana Herceg (37), njezina desetogodišnja kći Nikolina Herceg i sedmogodišnja nećakinja Lucija Čavar koje su u trenutku tragedije spavale.

Kako je Večernji list tada pisao, do užasa je došlo najvjerojatnije zbog svijeće u dnevnom boravku,  toga jer se u dnevnom boravku. Dim se proširio cijelim stanom, a žrtve su se ugušile.

Pronašao ih je tada 15-godišnji sin Zoranin pri povratku s novogodišnje proslave između šest i sedam sati ujutro.

Suočivši se s užasom tragičnog gubitka majke, sestre i sestrične, njegove vriskove su čuli baka i djed s mamine strane te susjedi koji su živjeli tamo. Pozvani su vatrogasci i hitna pomoći, ali nažalost, nisu uspjeli spriječiti gubitak troje života početkom 2012.

Krivi smjer doveo do nesreće

Neoprezna vožnja pod utjecajem alkohola, nažalost ne zaobilazi ni slavlje novogodišnje noći.

Tako je 2019. donijela tri ozlijeđene osobe zbog vozača Mercedesa prvog jutra te godine oko šest sati ujutro. vozio u suprotnom smjeru po zagrebačkom mostu Slobode. Sudario se s Opelom, taksi vozilom tvrtke Elifaz.

Jedna ozlijeđena osoba prebačena je u KB Duvbrava, a druge dvije u KB Sestre milosrdnice, a zadnja godina prije epidemije koronavirusa, nažalost nije imala sretan početak za zagrebački promet.

 

 

Komentari