SIN DIGAO KREDIT NA MAMINO IME! Počistio joj račun nekoliko puta i zadužio je na kreditnoj kartici

FOTO: Pinterest

Muškarac, tada 33-godišnjak iz Marije Bistrice, bez znanja svoje majke digao je online kredit na njeno ime u iznosu od 10 tisuća kuna.

No, tu se nije zaustavio. Kasnije je ponovno na bankomatu podigao devet tisuća kuna – opet bez maminog znanja o tome.

Za sinove transakcije majka je saznala na vrlo neugodan način, tek kad joj je stigla obavijest od faktoring poduzeća koje je otkupilo neplaćeni dug banke, piše Zagorje.com.

S obzirom da majka nije koristila nikakve usluge kreditiranja, tvrdila je da nema veze s tim, ali joj je u međuvremenu stigla ovrha na plaću.

Cijela priča odigrala se krajem lipnja 2019. kada je majka sve prijavila policiji. Kada je krenula istraga, majka je prvo posumnjala u svog sina koji je tada bio bez novca, a koji je jedini imao pristup njezinim stvarima.

Priznala je da mu to nije prvi put da joj je počistio račun te da ju je već ranije zadužio na kreditnoj kartici 10 tisuća kuna, a isto toliko podigao je i s tekućeg računa.

Nepromišljeni sin životnu bi lekciju mogao naučiti na sudu, a za sada je protiv njega podignuta optužnica za računalnu prijevaru i nedozvoljenu uporabu osobnih podataka.

Tužiteljstvo predlaže da mu se izrekne kazna od 11 mjeseci zatvora, ali ne traže da ide u zatvor već da osuda bude uvjetna na četiri godine.


Komentari