NEOPREZNI VOZAČI DILJEM ZAGREBA: Čak četiri osobe teško ozlijeđene, među njima je i jedan maloljetnik

Foto: Damir Krajac / CROPIX/ Ilustracija

U posljednja 24 sata obavljen je očevid čak 50 prometnih nesreća. U devet prometnih nesreća četiri su osobe teško ozlijeđene, pet lakše, a kao posljedica 41 prometne nesreće nastala je isključivi materijalna šteta.

Prometne nesreće događaju se diljem Zagreba, većinom zbog neopreznosti ili prevelike brzine.

Vozačica naletjela na maloljetnika u Velikoj Gorici

Tijekom popodneva, vozačica (68) Peugeota 308 iz Zagrebačke ulice u Velikoj Gorici došla je do raskrižja s ulicom Petra pl. Škrleca, gdje se nalazi pješački prijelaz. S obzirom na to da je vozila nepropisnom brzinom vožnje, prošla je pored teretnog vozila koje se kretalo u istom smjeru, a bilo je zaustavljeno ispred pješačkog i naletjela na maloljetnika koji je u tom trenutku prelazio cestu.


Liječnička pomoć je maloljetnoj osobi pružena u Klinici za dječje bolesti u gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena.

Teško ozlijeđen muškarac na državnoj cesti DC10

Oko 4.30 sati, došlo je do teške prometne nesreće na državnoj cesti DC10 u smjeru zapada u kojoj je 46-godišnjak pukom srećom izvukao živu glavu. Vozač automobila marke Seat Cordoba splitskih registarskih oznaka, nije svoje vozilo držao na sredini prometne trake da bi tada prešao s vozilom na desnu stranu i sletio s ceste.

Auto se nezaustavljivo rotirao i završio na metalnoj zaštitnoj ogradi i travi. U prometnoj nesreći 46-godišnjak je teško ozlijeđen, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC Zagreb.

Vozač sletio sa Slavonske avenije u ranim jutarnjima satima

Do prometne nesreće došlo je i na Slavonskoj aveniji u kojoj je teže ozlijeđena 64-godišnja putnica. Oko 5.40 sati, 20-godišnji vozač Opel Astre zagrebačkih registarskih oznaka, kretao se Slavonskom avenijom u smjeru zapada. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Kruge nije svoje vozilo držao na sredini obilježene prometne trake zbog čega je sletio s ceste u smjeru sjeverozapada.

Komentari