(NE)OČEKIVAN OBRAT: Mladića koji je pregazio oca osmero djece pustili na slobodu!

Mladić je uhićen u četvrtak ujutro zbog izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom.

Davida K., 19-godišnjeg vozača koji je u srijedu poslijepodne naletio automobilom na 72-godišnjeg pješaka Josipa K. na križanju Vukovarske ulice i Donjih Svetica i na mjestu ga usmrtio, sud je pustio na slobodu u četvrtak navečer, ali mu je sud oduzeo vozačku dozvolu.

Mladić je uhićen u četvrtak ujutro zbog izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom. Iz Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu potvrđeno je kako je protiv Davida otvorena istraga zbog izazvinja prometne nesreće, ali sudac mu je odbio odrediti istražni zatvor, prenosi net.hr.

Opasnost od ponavljanja kaznenog djela

Tužilaštvo je ocijenilo kako postoji opasnost od ponavljanja kaznenog djela, to jest da bi prebrzom vožnjom opet mogao nekome ugroziti život, no, sud je na koncu donio odluku kako je mladiću dovoljno oduzeti vozačku dozvolu i kako nema potrebe za većim mjerama opreza.

Prema prijavi, 19-godišnjak je u srijedu oko 13.32 sati naišao Mercedesom sjevernim kolnikom Ulice grada Vukovara prometnom trakom za skretanje ulijevo. Dok se približavao raskrižju s Donjim Sveticama nije prilagodio brzinu vožnje.

Odgovarat će za kazneno djelo iz nehaja

“Protivno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama osumnjičenik je olako propustio brzinu kretanja prilagoditi prometnim uvjetima na raskrižju”, navodi odvjetništvo. U takvoj brzini, 19-godišnji David je u posljednji trenutak prešao u drugu traku, te nastavio ravno Vukovarskom ulicom. Tada je naletio na pješaka koji je kolnik prelazio dok mu je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo. Od siline naleta pješak je zadobio ozlijede što im je podlegao na mjestu nesreće.

Mladić će odgovarati za to kazneno djelo učinjeno iz nehaja, odnosno nenamjerno, budući da je očito i sam pješak neopreznim pretrčavanjem ceste pridonio tragičnom udesu. Za to kazneno djelo prijeti mu kazna i do osam godina zatvora.


Komentari