NEOBIČAN SLUČAJ S JARUNA: Pijana vozila unatrag, zabila se u auto, zbrisala pa se vratila na mjesto događaja, policajci je vezali

Foto. Ilsutracija/Igor Kralj/PIXSELL

Zagrebačka policija i proteklog vikenda provodila je represivne akcije protiv najčešćih prometnih prekršaja, a od petka do nedjelje zabilježila je brojne slučajeve. No, jedan od zapamćenijih svakako je onaj koji se dogodio u poslijepodnevnim satima u petak.

Naime, u Jarunskoj ulici, kod prilaznog kolnika kućnog broja 19 A, 38-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka središnjim dijelom ulice, krećući se unatrag u smjeru zapada. Ne vodeći računa o položaju i smjeru kretanja svog vozila te o položaju parkiranih vozila, stražnjim dijelom vozila naletjela je na prednji dio parkiranog osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva kojem je tom prilikom nanijela štetu, no na mjestu nesreće nije se zadržala kako bi razmijenili podatke.

“Otprilike tridesetak minuta kasnije vozilom se vratila na mjesto događaja, što je uočio policijski službenik koji je osiguravao mjesto događaja prometne nesreće te je započeo s provođenjem službenih radnji”, govore iz policije pa pojašnjavaju kako su ženu alkotestirali te utvrdili koncentraciju alkohola od 2,12 g/kg. No tada žena verbalno napada službenika i počinje se udaljavati s mjesta nesreće, no to joj nije pošlo za rukom.

“Radi sprječavanja njenog bijega policijski je službenik uporabio sredstva prisile tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje te ju uhitio. Sljedećeg dana vozačica je dovedena na Općinski prekršajni sud u Zagrebu radi provođenja prekršajnog postupka. Na Sudu je proglašena krivom te joj je izrečena novčana kazna u iznosu 16.942,50 kuna kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju tri mjeseca”, zaključili su.

Komentari