NEIZMJERNA TUGA U BABINOJ GREDI, Mjesec dana nakon jedne, preminula im i druga kći

FOTO: Pixabay

“Od teške upale mozga, obitelj Špionjak iz Babine Grede u travnju se oprostila od svoje sedmogodišnje djevojčice Branke, a sada je istoj bolesti podlegla i njihova druga kći, šestogodišnja Blaženka, javlja 24 sata.

Djevojčice su bolovale od teškog oblika Bickerstaffovog encefalitisa, a Blaženka je prije samo mjesec dana izašla iz zagrebačke bolnice i došla kući k obitelji u Babinu Gredu. Bila je dobrog zdravlja, stabilnog stanja, veselo se igrala s dvije sestre, mamom i tatom, trčala po dvorištu, tvrdi obitelj kojoj su liječnici rekli da malena mora piti tablete, redovno dolaziti na kontrole, ali i da je moraju svakodnevno pratiti i motriti u slučaju nekih problema. To su dakako i učinili, no ubrzo se našla u bezizlaznoj situaciji koja je nastala u potpunosti neočekivano.

“Bili smo doma svi. Žena, ja i djevojčice. Blaženka se igrala sa sekama. Tražila je od mame čokoladu, ali joj žena nije dala jer smo morali paziti na njenu prehranu. No, plakala je i rekla da želi nešto slatko. Žena joj je dala malu kroasanu punjenu čokoladom, jednu za nju, jednu za seku. Sretna je otrčala dati seki njenu. Ja sam krenuo van, u trgovinu. Blaženka je htjela sa mnom ali sam joj rekao da me čeka, da ću brzo doći. Žalosna je ušla u kuću. Odjednom je starija kći vrisnula. Utrčao sam u sobu i vidio Blaženku na tlu, bila je plava u licu, tresla se. Podigao sam ju i iznio van na dvorište. Vidio sam da joj je zalogaj stao u grlu. Pokušavao sam to izvaditi. Oživljavali smo je. Dotrčala je susjeda koja je medicinska sestra i ona ju je oživljavala. Malena je disala, ali teško. Hitna je došla brzo i odvezla ju. Mi smo jurili za njima autom u vinkovačku bolnicu. Dva sata smo čekali da izađe doktor iz sale. Slutio sam da će mi reći da je umrla jer tako smo i u Zagrebu u bolnici morali čekati dva sata da nam priopće da je mrtva”, rekao je tata Mario Špionjak za 24 sata.

On i supruga Matea, u par mjeseci moraju se naučiti nositi s čak dvije strašne nesreće, smrti dvaju djevojčica.

Malena Blaženka umrla je, objasnio je doktor, jer ionako slabo funkcionalnom i oštećenom mozgu malene Blaženke nije trebalo puno da ostane bez kisika, bez krvi. Iako su je i u bolnici oživili na desetak minuta, vratili joj sve životne funkcije, nakon tog kratkog perioda svi su aparati priključeni na nju zapištali. Mozak se ugasio.

Obitelj Špionjak imaju još dvije kćeri, od kojih još jedna boluje od iste bolesti, a zašto uopće obolijevaju od rijetke bolesti još uvijek se istražuje.

Pokop malene Blaženke biti će u srijedu u Babinoj Gredi.


Komentari