NEHUMANOST POLICIJE NA DJELU: Torcidaša koji je ležao na podu udario nogom u leđa (VIDEO)

Screenshot

“Polegli smo svi doli, ruke su nam na leđima, a mene je u jednom trenutku taj interventni iz čista mira ugazija čizmom na glavu”, ispričao je navijač.

Halabuka sa prošlotjednog derbija između Dinama i Hajduka još se nije stišala. Taman kako su prestala prepucavanja i optužbe na klupskoj razini, otvoren je novi epilog događaja koji je obilježio taj dan. Riječ je u postrojavanju ili bolje rečeno “polijegavanju” i privođenju Torcidaša na Glavnom kolodvoru nekoliko sati prije utakmice.

Naime, u javnost je procurila snimka na kojoj se vidi kako jedan pripadnik interventne policije, nogom u leđa udara navijača, a potom ga on i još dvojica prisilno odvlače u vozilo. Na snimci se ne vidi razlog niti djelo navijača zbog kojeg je policajac tako grubo postupio, a kako se može vidjeti iz snimke navijač nije pružao otpor, a svejedno je bio izložen grubim postupcima.

No, Slobodna Dalmacija razgovarala je sa jednim od privedenih Torcidaša koji je sudjelovao u incidentu s policijom, a on je pak tvrdi kako ovo nije bio jedini sporan slučaj toga dana te je iznio svoju stranu cijelog događaja.

“Mi smo u grupi prošli kroz Importanne centar uz pjesmu i navijanje i uz nas su bila dva “obična” policajca. Na izlazu na trg, taman na vrhu skala, zapaljena je jedna bengalka uz navijanje i odmah nas je okružila interventna policija. Počeli su odmah vikati: “Na pod, na pod…!” i tući nas pendrecima. Polegli smo svi doli, ruke su nam na leđima, a mene je u jednom trenutku taj interventni iz čista mira ugazija čizmom na glavu”, ispričao je Torcidaš za Slobodnu Dalmaciju.

“Pobunija san se, reka san mu: “Šta me gaziš dok san na podu, nisan ti ja četnik!”, a nisan to ni reka, odma ih je doletilo još nekoliko, digli su me i zavrnili mi ruke. Bacili su me na staklo od reklame i dok sam tu staja raširenih ruku i nogu, taj isti policajac me je uvatija za kosu i dva puta mi glavon zalipija u staklo”, ispričao je navijač.

Tvrdi kako mu je policija pokušala “prišiti” posjedovanje pirotehnike, a kada je on odbio potpisati da su ga navodno, njih petorica, šestorica dobro izbatinali. “Policajac zadužen za mene mi je kaza: “Diži se, izlazi vani…” I kad san izaša vani, dočeka me “špalir” od njih pet, šest, među kojima je bija i onaj koji me je prvi udarija i od kojeg je sve krenilo. Dok san proša između njih, tukli su me šakama i nogama, dobija san sigurno jedno 20-ak udaraca”, kazao je Torcidaš.

Navijač je kasnije završio na prekršajnom sudu nakon čega je oslobođen, a u kasnijem razgovoru navodi i kako je i prije bio kažnjavan zbog posjedovanja pirotehničkih sredstava te kako je uoči utakmice saznao da se nalazi na “Mamićevoj listi”.

Odgovor policije

Cijeli slučaj komentirala je i policija. “Vezano uz video snimku koja je objavljena na jednom web portalu, a prikazuje postupanje policije prema navijačima, izvješćujemo da je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić zatražio od Službe za unutarnju kontrolu MUP-a utvrđivanje svih okolnosti i činjenica vezanih uz postupanje policije. Nakon nalaza Službe za unutarnju kontrolu o svemu utvrđenom pravovremeno ćemo izvijestiti javnost”, stoji u priopćenju.

>>> DRAMA NA GLAVNOM KOLODVORU: Interventna opkolila 50-ak Torcidaša i polegla ih na beton (FOTO)


Komentari