‘NEĆU ROME U SELU SVOME’ Mladić (29) zapalio štagalj susjedama kako kuću ne bi kupio pripadnik manjine

Photo: HaloPixPIXSELL, Ilustracija

Ideja da će susjede prodati svoju kuću Romu nije se dojmila mladića pa je odlučio da ih spriječi u naumu pod svaku cijenu. Naime, 29-godišnjak je nakon nekog vremena došao do ideje da zapali štagalj kraj kuće.

Te večeri u mjesecu svibnju 2019. platnenom je krpom natopljenom benzinom prekrio predmete u štaglju kraj kuće u vlasništvu susjeda starih 59 i 67 godina te ih zapalio upaljačem.

“Tako je izazvao požar koji je zahvatio cijeli štagalj, a sve s ciljem da odvrati 28-godišnjaka romske nacionalnosti od namjere da se doseli na posjed pored njegovog.

On nije želio da osoba romske nacionalnosti živi u njegovom susjedstvu, čime je počinio kazneno djelo oštećenja tuđe stvari iz niskih pobuda”, navode tužitelji.

Zbog ovog podlog čina proglašen je krivim i osuđen na osam mjeseci uvjetno, no Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podnijelo je 29. ožujka žalbu protiv prvostupanjske presude. Naime, državno odvjetništvo smatra kako nije bilo opravdano izreći optuženiku uvjetnu osudu te je predloženo da mu se izrekne kazna zatvora.

Inače, nemili prizori odigrali su se u Podravskim Sesvetama kod Đurđevca.

Komentari