NEKOME SE ŽURILO: Presretač uhvatio vozača koji je vozio gotovo triput više od dozvoljenog!

Ilustracija (Foto: Tom Dubravec / CROPIX)

Zadarska je policija izvijetila o nekoliko slučajeva sankcioniranja neodgovornih vozača koje su uhvatili u prometnim prekršajima.

Tako su u srijedu najprije policajci Policijske postaje Biograd naišli na grubo kršenje prometne sigurnosti oko 17:20. Uhvatili su 36-godišnjaka koji je vozio Audi zadarskih registracija pod utjecajem droge na državnoj cesti DC-503 u Jankolovici. Osim zbog toga, prekršajno je sankcioniran i jer je kod sebe imao 1,92 grama marihuane, 0,07 grama kokaina i jednu medicinsku špricu.

Posla su imali i oko 22:30 na državnoj cesti DC-08 u Murvici. Tamo je pak uhvaćen 42-godišnjak koji je Ford zadarskih registracija vozio s 1,80 promila alkohola u krvi, a pri tome je sjeo za volan iako mu je oduzeta vozačka dozvola.

No najveći su ulov policajci imali između Murvice i Smokovića oko 23 sata. Tada su zadarski prometni policajci presretačem snimili 20-godišnjaka koji je debelo prekoračio dozvoljenu brzinu. Unatoč ograničenju od 50 kilometara na sat, on je cestom jurio 144 km/h.

“Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, radi počinjenog prekršaja vozaču je izdan Prekršajni nalog uz novčanu kaznu od 1320 eura”, naveli su iz policije.


Komentari