NE BIRAJU SREDSTVA: Razbojnici tijekom vikenda pljačkali uz vatreno i hladno oružje

policija
Foto: MUP/ilustracija

Za vikend je na području Zagreba i okolice zabilježeno 39 kaznenih djela.

U subotu 14. siječnja razbojnik je na Trešnjevci, Ulica Majstora Radonje, prijeteći oštrim predmetom počinio razbojništvo nad 38-godišnjom zaposlenicom i otuđio nekoliko tisuća kuna.

Osim toga, nepoznati počinitelj je na Peščenici s leđa napao prolaznika i strgnuo mu torbicu, te ga oštetio za nekoliko tisuća kuna. Na drugom kraju grada, u Susedgradu je nepoznati počinitelj provalio u obiteljsku kuću i ukrao novac i nakit u vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna.

U posljednja 24 sata evidentirano je 17 kaznenih djela, od toga: dva razbojništva, dvije razbojničke krađe, sedam teških krađa provaljivanjem, tri krađa i dva ostala kaznena djela. Dvije osobe su uhićene na počinjenju kaznenog djela.

Prijetnje vatrenim oružjem

U nedjelju, 15. siječnja oko 8 sati u Klinča Selu, Karlovačka, u obiteljskoj kući, nepoznati je maskirani počinitelj, uz prijetnju vatrenim oružjem i oštrim predmetom te uporabom tjelesne snage, počinio razbojništvo nad 60-godišnjakinjom i otuđio novac, mobitel i osobni automobil marke Opel Astra 1.6 cdti Innovation zagrebačkih registracijskih oznaka, oštetivši je za nekoliko stotina tisuća kuna.

Istog dana, oko 17.40 sati u Maksimiru na Markuševečkoj cesti, u kiosku, nepoznati je maskirani počinitelj, uz prijetnju vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad 23-godišnjom zaposlenicom i otuđio više tisuća kuna.

U ranojutarnjim nedjeljnim satima, oko 7.10 sati u Trnju, u tramvaju, nepoznati je počinitelj, uporabom tjelesne snage počinio razbojničku krađu nad 19-godišnjakom, lakše ga ozlijedio i otuđio mobitel oštetivši ga za nekoliko tisuća kuna.

Uhvaćeni na djelu

U nedjelju, 15. siječnja u 9.50 sati u Trnje, u Supilovoj ulici, u trgovini, nepoznati je počinitelj uz verbalnu prijetnju, počinio razbojničku krađu nad 42-godišnjom zaposlenicom i otuđio više prehrambenih proizvoda. Ubrzo su policijski službenici na Radničkoj cesti zatekli 22-godišnjaka koji se dovodi u vezu s ovim kaznenim djelom i doveli ga u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

U noći s nedjelje na ponedjeljak, u 2.10 sati u Dubravi, u trgovini, na počinjenju kaznenog djela teške krađe provaljivanjem policijski službenici uhitili su 23-godišnjaka dok se drugi počinitelj s mjesta događaja udaljio, ali su ga ubrzo policijski službenici uhitili nedaleko mjesta počinjenja kaznenog djela te obojicu doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Komentari