Nasilna provala u zagrebački ured Centra za sigurniji internet

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu

U petak 30. ožujka u kasnim noćnim satima zasad nepoznati počinitelji provalili su u zagrebačke urede Centra za sigurniji internet, na adresi Hebrangova 18.

Na navedenoj adresi nalazi se zagrebački ured Centra za sigurniji internet u kojem je udruga Centar za nestalu i zlostavljanu djecu s partnerima održavala aktivnosti, edukacije i predavanja za djecu, mlade i osobe treće dobi na temu sigurnosti na internetu.

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu

Kako navode iz Centra, za sada nepoznate osobe, provalile su kroz stražnji prostor udruge te iz ureda odstranili veću količinu informatičke opreme koja je nužna za rad na prevenciji i edukaciji djece i mladih u Zagrebu i znatno oštetili radni prostor udruge. Ovim putem mole sve građane koji imaju dodatnih informacija da se jave u najbližu policijsku postaju.

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu

Informatičku opremu, koja je nažalost ukradena, koristili su za podizanje svijesti djece i mladih o osobnim podatcima, zaporkama, sigurnosti na društvenim mrežama, internet predatorima, postavkama privatnosti, a osobe treće dobi educirali su kako koristiti moderne alate i biti siguran pri pretraživanju interneta. Trenutno trebaju skupiti sredstva za kupnju nove opreme koja je i djelomično bila donirana njihovoj udruzi od cijenjenih partnera.

“Naše projektne aktivnosti, radionice, edukacije djece, mladih i osoba treće dobi se nastavljaju i dalje te ako nam želite pomoći kako bi što prije kupili neophodnu informatičku opremu, možete to učiniti uplatom s naznakom “Donacija za opremu ZG” na HR1423600001102183182. Zahvaljujemo se unaprijed!” kazali su iz Centra.


Komentari