NARUČIO 154,59 GRAMA AMFETAMINA PREKO DARK WEBA: Odvjetništvo podignulo optužnicu

Photo: Dusko Jarmaz/PIXSELL, Ilustracija

28-godišnji Marko P. šutnjom se branio na optužbu koju je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu protiv njega podignulo na Općinskom kaznenom sudu, javlja 24 sata. Terete ga da je osmog lipnja ove godine, u pošti, preuzeo pošiljku u kojoj je, umjesto pisma bilo 154,59 grama amfetamina, s namjerom da drogu dalje preprodaje.

Tužiteljstvo nastavlja kako je optuženi drogu nabavio preko dark weba iz Savezne Republike Njemačke. Policija je istog dana kada je Marko P. preuzeo pošiljku, pretražila njegov stan. Pretraga je otkrila 2,06 grama halucinogenih gljiva, te digitalnu vagu na kojoj su bili tragovi amfetamina, kokaina, MDMA i tetrahidrokanabinola.

Amfetamin je putem Darkweba naručivao i 31-godišnji Šime Š. s otoka Ugljana protiv kojega je također podignuta optužnica radi neovlaštene proizvodnje i prometa drogama na sudu u Zadru.

Naručeni paketić nije doputovao do njega, već je pošiljka zaustavljena na aerodromu Bierset u Belgiji. Pošto je naručivao preko svojega mobitela, putem aplikacije Obrot, belgijski istražitelji su javili hrvatskoj policiji koja je locirala optuženog.


Komentari