NARKOMAN SILOVAO HRVATICU U BOLNIČKOM KREVETU: Sestra ga uhvatila golog u krevetu pacijentice

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Silovatelj je pritvoren, a obitelj žrtve prijavila je bolnicu tužilaštvu.

Na neurokirurškom odijelu rimske bonice San Camillo 38-godišnju Hrvaticu silovao je u subotu marokanski državljanin L.A. (44), inače liječeni narkoman. Nemoćna Hrvatica se na odijelu oporavljala od operacije tumora na mozgu, bila je zbog sedativa vezana za krevet da ne padne, a liječeni narkoman, inače već otprije poznat policiji zbog spolnog nasilja, nanošenja ozlijeda, nije bio vezan niti sediran pa je počinio stravičan čin, prenosi Jutarnji.

Kako piše rimski Il Messaggero, dežurna bolničarka je primijetila da je Marokančev krevet prazan, a ga je našla gologa u krevetu pacijentice. Silovatelj je pritvoren, a obitelj žrtve prijavila je bolnicu tužilaštvu. Nevjerojatan je podatak i kako je u istoj sobi uz Hrvaticu bila i jedna Amerikanka te još dvojica muškaraca.

Pokrenut stegovni postupak

Glavni ravnatelj bolničkog poduzeća Antonio D’Urso otvorio je stegovni postupak protiv zdravstvenog ravnatelja Francesca Cortesea, koji pak mora saslušati primariusa odjela Alberta Delitalu.

D’Urso priznaje da je miješanje spolova nedopustivo u bolesničkoj sobi, osim u intenzivnoj ili subintenzivnoj njezi, u kojoj je obično barem jedan bolničar stalno u prostoriji i gdje su pacijenti spojeni s instrumentima, pa bi alarm signalizirao da se ijedan udaljio, ako bi ondje za to uopće bio kadar, te u prostoru masovnog pritjecanja, primjerice u Hitnoj.

Posrijedi je  i razlog privatnosti pacijenta, osobito ako je nemoćan. Nije rečeno da je silovanje nemoguće i unutar istog spola, uostalom, pa bi pacijenti osuđivani za ubojstvo, nanošenje teških ozljeda ili silovanje na neki način morali biti nadzirani kad su u blizini nemoćnih.

Bolnica San Camillo već je bila tema crne kronike

Poznat je slučaj hrvatskog srednjoškolca koji je prije 25 godina ondje došao na rutinsku operaciju oka, pa se nije probudio iz narkoze, ostavši dugo u ireverzibilnoj vegetativnoj komi. Prije petnaestak godina razbijena je bolnička banda koja je u toj bolnici preminulim pacijentima krala očne rožnice i preprodavala ih. Pritom nije riječ o najgoroj bolnici.


Komentari