NAPUHAO 3,51 PROMILA PA PRIZNAO POLICIJI: ‘Jesam, pil sam! Spil sam tri litre gemišta’

Ilustracija (Foto: Danijela Peracic / CROPIX)

Jedan je vozač pod nevjerojatnom količinom alkohola u krvi dopao u ruke policiji prošle godine u rujnu. Napuhao je čak 3,51 promila, a ovih dana ga je prekršajna sutkinja proglasila krivim.

Naime, 47-godišnji vozač je u ranim večernjim satima u mjestu Brezova kod Svetog Križa Začretja upravljao osobnim automobilom krećući se iz smjera mjesta Križanče u smjeru mjesta Grdenci, pod velikim utjecajem alkohola.

Nakon što ga je policija zaustavila u redovnom nadzoru, zbog velike količine alkohola u krvi, odvezli su ga u dom zdravlja na liječnički pregled. Liječnici su rekli da je sposoban za zadržavanje u policijskoj postaji.

Pijani vozač nije imao primjedbe na zapisnik niti je poricao rezultate ispitivanja te je zapisnik vlastoručno potpisao.

 Policiji je otkrio koliko je popio tog dana: “Jesam, pil sam… Spil sam tri litre gemišta”, priznao je skrušeno vozač koji nije imao problema s komunikacijom, unatoč velikoj alkoholiziranosti, piše Danica.

Prekršajna sutkinja ovih ga je dana proglasila krivim i kaznila s 12.000 kuna. Od tog iznosa oduzima mu se 600 kuna jer je dva dana proveo u policijskom pritvoru. Mora platiti i 280 kuna troškova postupka. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.

Komentari