Napravio darmar u Sesvetama: Bježao prometnoj policiji pa ostavio auto i krenuo trčati, ali nije digao ručnu

Ilustracija (Foto: Neja Markicevic / CROPIX)

Nesvakidašnji slučaj prometnog neposluha dogodio se prije tjedan dana na istoku grada.

U subotu, 27. svibnja, na raskrižju Trakošćanske i Bistričke ulice u Sesvetama 50-godišnjak nije zaustavio vozilo prema naredbi policijskih službenika, nego je nastavio voziti. U nastavku vožnje prema Varaždinskoj cesti učinio je par prometnih prekršaja.

Dolaskom do kućnog broja 33 zaustavio je svoje vozilo te se pješice dao u bijeg, a u ostavljenom vozilo nije povukao ručnu kočnicu pa je njegovo vozilo oštetilo službeno policijsko vozilo. Policijski službenici ipak su ga sustigli te su ga uz uporabu sredstava prisile uhitili.

Ranio mladića rafalom iz kalašnjikova: Određen mu istražni zatvor

Naknadno je utvrđeno da je vozilom upravljao bez dopuštenja, odnosno za vrijeme dok mu je izrečena mjera ukidanja vozačke dozvole radi prikupljenih negativnih bodova. Zbog odbijanja testa na opojne droge vozač je smješten u zdravstvenu ustanovu, a nakon završetka hospitalizacije je uhićen te doveden na nadležni prekršajni sud.

Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena bezuvjetna kazna zatvora u trajanju od 20 dana kao i ukupna novčana kazna u iznosu od 3.590 eura.


Komentari