NAPOKON JE DOLIJAO Uhićen zamaskirani razbojnik koji je operirao po trgovinama i kioscima! Prijetio je pištoljem i fizički napadao djelatnice

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje šest kaznenih djela „Razbojništvo“ od kojih je jedno ostalo u pokušaju i kaznenog djela „Prisila prema službenoj osobi“. Sumnja se da je ovim kaznenim djelima uzrokovao materijalnu štetu od oko 8 200 kuna.

Listopad

Osumnjičeni je 2. listopada ove godine oko 21 sat, zamaskiran došao do trgovine u Ivanićgradskoj ulici i 49-godišnjoj zaposlenici zaprijetio Airsoft pištoljem.

Nije se zaustavio samo na tome već je i verbalno zaprijetio te repetirao pištolj, nakon čega je otuđio novac i napustio trgovinu. U neposrednoj blizini trgovine u kojoj je počinio kazneno djelo, policijski službenik je sustigao osumnjičenog koji se tada okrenuo prema njemu i Airsoft pištolj usmjerio u njegovom smjeru te ga repetirao i pobjegao.

Istog je mjeseca u još dva navrata, u kiosku u Rabusovoj te u pekari u Kosorovoj ulici, zamaskiran zaprijetio zaposlenicama Airsoft pištoljem, dok je u kiosku u Rabusovoj ulici zaposlenicu i fizički odgurnuo, uzeo novac i pobjegao.

Studeni

Svoj je rauzbojnički pohod nastavio i u studenom. Također zamaskiran, došao je u trgovinu u Kolarovoj ulici te je 18-godišnjoj zaposlenici zaprijetio Airsoft pištoljem i zatražio novac. Kada mu je rekla da nema novaca, osumnjičeni je pokušao otuđiti blagajnu nakon čega je došlo do fizičkog sukobau kojemu je osumnjičenom iz pištolja ispao spremnik. Tada je odustao i pobjegao iz trgovine bez plijena.

U drugoj polovici studenoga došao je ponovno zamaskiran u trgovinu u Ulici Zinke Kunc gdje je odmah po ulasku repetirao Airsoft pištolj i usmjerio ga prema 53-godišnjoj zaposlenici, zatražio novac koji je potom otuđio i napustio trgovinu.

Prosinac

Zamaskirane pohode nastavio je i u prosincu koristeći Airsoft pištolj. Došao je u trgovinu u Ulicu Svetice gdje je zaprijetio 55-godišnjoj zaposlenici te otuđio novac i cigarete nakon čega je pobjegao. Policijski službenici su ga nedugo nakon počinjenja uočili u neposrednoj blizini te ga doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su redovnim putem podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.


Komentari