Napisao komentar protiv policije, policajac uočio komentar, autor zaradio kaznu

Foto: Pixabay

Vladimir (49) iz Koprivnice proglašen je krivim i osuđen jer je na Faceboku napisao da su “neki policajci ili policajke idioti”.

Učinio je to na Facebook stranici jednog koprivničkog portala, ispod članka “Đurđevčani, oprez! Policija je danas u akciji zbog dva detalja”, piše Danica.hr.

“Ma daj, neki su policajci ili policajke idioti. Stojim na mjestu, pričam, telefon mi spojen hands free bluetoothom na auto. Dođe policajka, piše mi kaznu zaradi korištenja mobilnih uređaja tijekom vožnje. Reko, ženska u policijskoj uniformi me zeza, kad ono za stvarno. Neki ljudi jednostavno nisu za policijsku uniformu”, napisao je Vladimir.

Prema presudi, policijski službenik koji je komentar neposredno uočio na društvenoj mreži na stranici portala kriminalističkim istraživanjima došao je do saznanja kako je korisnik profila upravo Vladimir iz Koprivnice.

“Kriv je što je narušavao javni red i mir na način da je na Facebooku napisao komentar, te ga time učinio javnim, a sadržaj istog je: Ma daj neki su policajci ili policajke idioti! Dakle, omalovažavao je i vrijeđao službene osobe u vezi s vršenjem njihove službe”, zaključila je sutkinja.

Komentari