Napadača iz Vrbovca prijavila je vlastita majka: Otkriveni detalji potrage za muškarcem koji je pokušao ubiti susjedu, sve se odvijalo policiji pred nosom

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Zagrebačka policija u nedjelju ujutro javila je kako je, nakon cijelodnevne potrage, napokon pronađen 41-godišnjak koji je pokušao ubiti susjedu (78) u Vrbovcu, no Jutarnji list doznao je detalje.

Muškarac se naime nakon cijelodnevnog bijega u nekom trenutku vratio u obiteljski dom u kojem stanuje s roditeljima. Upravo je njegova majka sama u nedjelju oko 10 sati ujutro pozvala policiju.

Kako navode mještani, muškarac se navodno nakon napada na susjedu, koju je udario sjekirom i lakše je ozlijedio, zaključao u kuću, a potom uspio pobjeći interventnim snagama policije koje su došle na teren. U potragu su u konačnici uključene sve raspoložive policijske snage pa čak i helikopter, no pronašli su ga tek kad se pod okriljem noći sam vratio kući.

Pokušaj teškog ubojstva

Policija sam slučaj vodi kao pokušaj teškog ubojstva, a detalje tog dana otkrila je za Jutarnji list i ozlijeđena žena. Govori kako je brisala vrata koja su bila blatna od kiše kada je vidjela muškarca kako preko ograde prebacuje suhe grane.

“Izašla sam van, došla do žičane ograde koja dijeli naše i njihovo dvorište i rekla: ’Kaj buš ti iz našeg dvorišta delal komunalno smeće’”, govori pa dodaje kako je nakon toga muškarac u nekom trenutku došao do nje, u ruci je imao sjekiru.

“Ja se tome nisam nadala. Došao je do mene i udario me sjekirom po glavi. Srušila sam se i nisam ni osjetila kad me udario i drugi put jer sam od prvog udarca bila sva drvena”, tvrdi.

Govori i kako su svemu svjedočili njen sin i unuka koji su joj odmah pritrčali u pomoć, a muškarac je pobjegao. Ona je pak završila u KB Dubrava gdje joj je pružena liječnička pomoć pa je u poslijepodnevnim satima vraćena doma.

Podsjetimo, policija je tijekom potrage građane upozoravala da ne pristupaju muškarcu jer se najvjerojatnije nalazi u psihički rastrojenom stanju.


Komentari