Napadač koji je izbo mladića po glavi, vratu i rukama bio je blizak prijatelj ‘kralja poker automata’ Vjeke Sliška

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Juraj Dodić (56) na 24-godišnjeg mladića uslijed prepirke nasrnuo je nožem i zadao mu više ubodnih rana po glavu, vratu i rukama. Kako piše Večernji, Juraj Dodić bio je blizak prijatelj likvidiranog Vjeke Sliška.

Dodić je napao mladića, kako je priopćila zagrebačka policija, 1. veljače između 2 i 2.55 sati u Čikoševoj ulici na Maksimiru, samo stotinjak metara od mjesta na kojem se 1995. godine odigrao pokušaj atentata na Sliška i Dodića gdje su napadači na njih ispucali više od 40 hitaca iz strojnice.

Iako je tada bio u ulozi žrtve, ovoga puta našao se u sasvim suprotnoj situaciji nakon što ga je policija u četvrtak privela te potom protiv njega podigla i kaznenu prijavu zbog pokušaja ubojstva i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari. Ovu potonju zaradio je jer je policija u pretresu njegova stana pronašla i vatreno oružje s dvije neužlijebljene cijevi, spremnik za kratku strojnicu, plinski revolver i oko 250 komada streljiva različitog kalibra. Nakon ispitivanja na policiji i tužiteljstvu, Dodić će biti prepraćen pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda radi određivanja istražnog zatvora.

Zbog sličnog događaja bio je priveden i u svibnju 2009. jer je nakon svađe oko djece u parku Maksimir nožem nasrnuo na tada 28-godišnjaka, kojeg je ubo u leđa i teško ga ozlijedio. I tada je bio prijavljen za pokušaj ubojstva, a Dodićevo ime često se 90-ih te 2000-ih pojavljivalo na stranicama novinskih crnih kronika.

Vjeko Sliško, “kralj poker automata”, likvidiran je u ožujku 2001. Sliško je prije toga preživio nekoliko atentata. Dodić je tada bio s njim u društvu te je kao preživjeli iz tog događaja te bliski Sliškov prijatelj svjedočio na kasnijim suđenjima pripadnicima tzv. zločinačke organizacije.


Komentari