NAORUŽANI RAZBOJNICI U POHODU: Maskirani ‘pelješe’ po Zagrebu

Flickr

Utorak su obilježila brojna kaznena djela.

Novi slučajevi maskiranih razbojnika i lopova potresaju naš grad. Zagrebačka policija zabilježila je čak tri prijetnje vatrenim oružjem.

Prvi slučaj dogodio se oko 16 sati u Susedgradu, Podsusedski trg, u poslovnici pošte, nepoznati je maskirani počinitelj uz prijetnju vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad 53-godišnjim zaposlenikom i otuđio nekoliko desetaka tisuća kuna.

Istog dana oko 19.55 sati na Trešnjevci, Dragutina Golika, u poslovnici pošte, nepoznati je maskirani počinitelj uz prijetnju vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad zaposlenicama (39, 60) i otuđio više desetaka tisuća kuna.

>>> NE BIRAJU NI VRIJEME NI KVART: U mjesec dana (o)pljačkane brojne pošte, stanovi i kladionice

Danas, 16. studenoga oko 4 sata u Novom Zagrebu, Maretićeva, u caffe baru još je jedan maskirani počinitelj uz prijetnju vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad 61-godišnjom zaposlenicom i pobjegao s novcem i alkoholnim pićima, pričinivši štetu od više stotina kuna.

Lažna predstavljanja i provale

U utorak oko 15 sati na Maksimiru, Nikole Škrlca, nepoznata je ženska osoba lažno se predstavivši došla u stan 90-godišnjakinje, iskoristila njezinu nepažnju i otuđila nekoliko desetaka tisuća kuna.

 

Na Maksimiru, Klovićeva, nepoznati je počinitelj provalio u stan i ukrao novac i tehničke uređaje, oštetivši 67-godišnjaka za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Između 14. i 15. studenoga, od 20 do 11 sati u Novom Zagrebu, Mije Šiloboda Bolšića, nepoznati je počinitelj ukrao osobni automobil marke BMW 5 zagrebačkih registracijskih oznaka, oštetivši 43-godišnjaka za oko 95.000 kuna.

Ipak ima nade. Plicija je jednog drznika ulovila u pokušaju krađe.

U utorak oko 17.20 sati u Novom Zagrebu, Balotin prilaz, policijski službenici su na počinjenju kaznenog djela teške krađe provaljivanjem u stan uhitili 60-godišnjaka.

Osumnjičeni je doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

>>>POLICIJSKO UPOZORENJE GRAĐANIMA: Ne nasjedajte na trikove i budite sumnjičavi!
>>> POŠTE I KLADIONICE NA METI: Maskirani prijete pištoljem i bježe s vrijednim plijenom

 


Komentari