NAORUŽAN DO ZUBA! Policija muškarcu (77) oduzela poluautomatsku pušku i streljiva, upleten i 28-godišnjak?

Foto: PUZ

Zagrebačka policija izvijestila je kako su dovršili kriminalističko istraživanje nad 77-godišnjakom iz Vrbovca zbog posjedovanja oružja i streljiva.

Protiv njega podnijeli su kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 77-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih stvari“.

Naime, policijski službenici iz Vrbovca posumnjali su da 77-godišnjak u kući i vikendici u Gradecu ima nedozvoljeno oružje i streljivo. Temeljem naloga suda obavili su pretragu kuće, vikendice i osobnog automobila te pronašli prerađenu poluautomatsku pušku i jedanaest metaka.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici protiv 77-godišnjaka podnijeli su kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Isto se tako sumnja da je drugi dio oružja pronađen pretragom, a to su puška i još nekoliko komada streljiva, u vlasništvu 28-godišnjaka protiv kojeg je zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanog u članku 70 Zakona o nabavi i posjedovanju oružja podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu”, izvijestili su iz zagrebačke policije.


Komentari