NAMAMILE GA I ISKORISTILE! Dvije žene sipale tablete za spavanje 80-godišnjaku u piće, te ga opljačkale nasred Trešnjevačkog trga

Photo: Borna Filic/PIXSELL/ Ilustracija

Koliko daleko idu kriminalci kako bi došli do određene svote novca, svjedoči bizarna priča o dvjema ženama koje su pokrale 80-godišnjaka.

U večernjim satima 11. ožujka, 28-godišnjakinja i 40-godišnjakinja ciljano su došle na terasu kafića na Trešnjevačkom trgu kako bi pokrale nesretnog 80-godišnjaka koji se tamo nalazio i ispijao alkohol.

Dvije žene sjele su za isti stol gdje i 80-godišnjak, nakon čega je 28-godišnjakinja pričom odvlačila pažnju oštećenog, što je iskoristila 40-godišnjakinja, te u piće oštećenog ubacila više komada tableta za spavanje.

Muškarac je počeo gubiti ravnotežu i prisebnost, a 40-godišnjakinja i 28-godišnjakinja su zajedno s njim napustile ugostiteljski objekt i pješice se uputile u smjeru tramvajske stanice Trešnjevački trg.

Dolaskom do tramvajske stanice, posjele su oštećenog na obližnju klupu, nakon čega mu je 40-godišnjakinja s ruke skinula dva zlatna prstena tzv. pečatnjaka koje je potom spremila u džep svoje jakne. Nakon što je oštećeni potpuno izgubio svijest, polegle su ga na leđa, a zatim je 28-godišnjakinja iz džepa njegovih hlača izvadila kovertu s novcem i njegov novčanik, iz kojeg je također ukrala novac.

Međutim, u kaznenom djelu uočili su ih policijski službenici s Trešnjevke koji su ih brzom reakcijom uhitili i doveli u službene prostorije na daljnje kriminalističko istraživanje.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi 14.400 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentari