Nakrcali Golf: Trojica bosanskohercegovačkih državljana krala bakrene kablove pa uhićena na gradilištu

Foto: Dubravka Petric/Pixsell

Trojica bosanskohercegovačkih državljana sumnjiče se da su počinili kazneno djelo krađe, javljaju iz Policijske uprave zagrebačke.

Riječ je o muškarcima starim 40, 30 i 25 godina, a navedeni tridesetogodišnjak se sumnjiči za još jedno isto kazneno djelo. Naime, sumnja se da je on još u kolovozu ove godine otuđio 492 metra bakrenog kabla iz improviziranog skladišta na gradilištu na području Velike Gorice.

Potom je u drugom kaznenom djelu krađa sudjelovao s još dvojicom muškaraca da su s namjerom prisvajanja tuđe pokretne stvari u noći s 25. na 26. listopada došli na isto to gradilište gdje je već prije spomenuti tridesetogodišnjak osumnjičen za otuđivanje 492 metra bakrenog kabla.

Trojac se sumnjiči da je iz tog istog improviziranog skladišta otuđio oko 127 metara bakrenog kabla. Bakrene kablove su potom utovarili u osobni automobil marke Golf bosanskohercegovačkih registarskih oznaka u namjeri da se udalje, ali su po izlasku iz prostora gradilišta uočeni i uhićeni od strane policijskih službenika te privedeni u službene prostorije policije.

Osumnjičeni su oštetili dva trgovačka društva za ukupno oko 9 000 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentari