Nakon prijetećih poruka u Sigetu vlada strah: Premještaju automobile na druga mjesta, priča se o ‘čuvanju parkinga’…

FOTO: wikipedia.org / Slikoviti prikaz

“Neki susjedi su od straha premjestili aute na obližnje parkinge. Nije bilo mirnog sna. Ovo je očito neka organizacija pa ako pali, pali”, ispričao je jedan od stanara kvarta u Novom Zagrebu za 24 sata.

Vlasnike automobila parkiranih u novozagrebačkom naselju Siget u petak je šokirala poruka koju su pronašli na automobilima. Nepoznati počinitelj prijeti da će im ogrebati automobil ukoliko ne uplate 500 kuna kupovinom PaySafe kartice te pošalju mu 16-znamenkasti kod na e-mail adresu.

Prijeteće poruke po automobilima u Sigetu: ‘Imaš 24 sata da uplatiš 500 kn ili će ti auto biti ogreban i to dosta ogreban’

 

“Poruku sam našla na autu oko 23 sata kad sam se vraćala s posla. Auto je bio dva dana parkiran ispred zgrade. Vidjela sam istu poruku na još nekoliko automobila na istom parkiralištu. Poslala sam sve na mail koji sam našla na stranicama policije, a auto sam zbog straha preparkirala”, rekla je jučer I.K., koja je pronašla poruku.

U subotu su novinari 24 sata bili na tom istom parkiralištu kako bi vidjeli ima li novih poruka ili možda oštećenja. Zatekli su nekoliko stanara kod svojih automobila, od kojih su neki odlazili na odmor za vikend, a neki su od straha provjeravali automobile. Danas na parkiranim vozilima nisu uočili niti jednu poruku.

“Prvo smo vijest vidjeli po portalima, a onda smo se zvali međusobno. Nije nam bilo svejedno. Ne znam tko bi mogao ostavljati takve poruke. Neki susjedi su od straha premještavali aute na obližnje parkinge. Nije bilo mirnog sna”, ispričao je jedan od susjeda.

Drugi stanari su rekli da su i oni istu poruku pronašli na njihovim autima.

“Kakvi su to ljudi? U ovakvim teškim vremenima ljudima nabijati još stresa. A nisu bili ni nešto pretjerano bistri, pa što su očekivali? Da ljudi ne prijave sve policiji, da se neće dignuti uzbuna, baš su pametni! Da im je jedan čovjek uplatio, to je njima dosta, nadam se da nitko to nije napravio”, ispričao je drugi susjed te je nadodao da se spominjala i organizirana straža.

“Pričalo se po kvartu da će se organizirati neko čuvanje parkinga, ali kako nije bilo oštećivanja auta nekako se odustalo od te ideje, ali to je uvijek opcija”, objasnio je.

Iz zagrebačke policije su rekli da su dobili prijave te da je istraga u tijeku.

Komentari