NAKON POLA GODINE PODIGLI OPTUŽBU: Majka nije spriječila svog supruga da siluje dvoipogodišnju djevojčicu

Pixabay

Nakon pola godine tužitelji iz Bjelovara podignuli su protiv mlade majke optužnicu smatrajući da je pune dvije godine, točnije od 1. siječnja 2014. do 26. studenoga 2015., fizički zlostavljala kćerkicu iako je bila “svjesna da time ugrožava i nepovoljno utječe na cjelokupan psihofizički razvoj”.

Kada je krajem prošle godine u javnost dospijela vijest kako je dvoipogodišnja curica zlostavljana i silovana u okolici Bjelovara, sve oči bile su uprte u 25-godišnjeg očuha D.P. U isto to vrijeme majka curice, 20-godišnjakinja, branila je osumnjičenog, dok se on čudo kako to da ona nije uhapšena zajedno s njim, a ona je redom sve uvjeravala kako nije odgovorna za zlostavljanje.  Nakon pola godine tužitelji iz Bjelovara podignuli su protiv mlade majke optužnicu smatrajući da je pune dvije godine, točnije od 1. siječnja 2014. do 26. studenoga 2015., fizički zlostavljala kćerkicu iako je bila “svjesna da time ugrožava i nepovoljno utječe na cjelokupan psihofizički razvoj”.

Ugrizi do krvi

Tužiteljstvo smatra da je mlada majka u odgoju djeteta koristila neprimjerene metode. Šamarala ju je i tukla rukama po glavi i tijelu, udarala je nogom po stražnjici te je grizla po rukama i omalovažavala je govoreći joj pogrdne riječi. Terete je i da kobnog 26. studenoga nije poduzela ništa da bi spriječila partnera, koji nije biološki otac djevojčice, da ne tuče dijete kojem je priuštio hematome po licu, glavi i tijelu. A pravu jezu izaziva to što supruga isti dan partnera nije spriječila da se seksualno iživljava nad curicom.

“Uslijed takvih majčinih propusta u odgoju i skrbi, djevojčica pokazuje naznake emocionalne i odgojne deprivacije, zbog čega je u cilju zaštite žurno izdvojena iz obitelji te je rješenjem bjelovarskog Općinskog suda u Daruvaru povjerena na skrb Dječjem domu u Nazorovoj” kaže tužiteljstvo.

“Dijete nisam grizla, ritala ni šamarala ja, nego je to činila suprugova četverogodišnja sestra. Ona je moje dijete grizla kao pas. Ništa nisam mogla učiniti jer to dijete nije moje. Nisam je mogla tući pa sam upozoravala supruga i svekrvu da je to što četverogodišnjakinja radi mom djetetu životinjski te da može prouzročiti rak kože. A oni su samo govorili da ja izmišljam. Kći mi je znala imati ugrize po rukama sve do krvi. Svekrva i svekar mrze me baš kao i moju kćer jer ona nije dijete njihova sina. Zašto nisam ništa poduzela? Nisam osoba koja bi se odmah svađala čim se djeca malo počupaju. Vjerojatno su sve to suprugovi roditelji natovarili meni. Kad je suprugova sestrica grizla moje dijete i po četiri puta na dan, kupovala sam masti i plakala. Jednom sam anonimno nazvala Centar za socijalnu skrb. Obećali su doći. Čekala sam ih, ali nisu došli. Ništa dalje nisam poduzimala jer sam mislila da će se sve smiriti. I moj muž me mrzi. On voli samo svoju mamu” pravdala se pred tužiteljima osumnjičena majka. Priznala je da je partner jednom istukao njezinu kćer, ali “zbog smiješnog razloga”.

“Dvaput ju je ošamario. Rekla sam mu da se smiri pa me pitao želim li da mi ubije kćer. Bacio ju je na krevet pa je potrbuške pala na stranicu kreveta i vjerojatno se tada rasjekla. On je lud čovjek. Pokušala sam ga zaustaviti s leđa, a kasnije kad sam malu tuširala, vidjela sam rasjekotinu između spolovila i guze iz koje je krvarila. Nazvala sam Hitnu i otišla u bolnicu gdje je dijete operirano i šivano.

Znao se drogirati

Tada nije bio pijan, ali sam čula da se znao drogirati. Dva tjedna prije tog događaja srušio se na i možda negdje udario glavom” tvrdila je dalje osumnjičena. Dodala je da je muž tog dana u bolnici rekao da je dijete palo niz stepenice. U prilog joj ne idu medicinska te dokumentacija Centra za socijalnu skrb, ali ni rješenja sudova iz kojih proizlazi da je zlostavljala dijete te propuštala dužnu skrb, što je rezultiralo teškim ozljeđivanjem djeteta, piše Jutarnji.hr.


Komentari