NAKON NESREĆE HTIO U AUTO PO MOBITEL! Ovo je vozač Audija koji je jurio Dubravom: ‘Nije odgovorio zašto je brzo vozio’

Photo: Pixsell/PIXSELL, Čitatelj

Sumanuta jurnjava Avenijom Dubrava i nesvakidašnja nesreća koja je uznemirila Zagrepčane dobila je novi nastavak. Nakon što su se o prevrtanju Audija na krov, oštećivanju šest drugih vozila oglasili policija, prometni stručnjaci i svjedoci nemilih prizora, stigla je vijest i o samom vozaču koji je u utorak kazneno prijavljen za obijesnu vožnju.

Iako su mnogi prolaznici posumnjali na ono najgore nakon što su ugledali polomljeno vozilo na ulici, vozač Boško Dimitrijević (67) prošao je s lakšim ozlijedama.

Dimitrijeviću je prije nego što je prevezen na Rebro u pomoć uskočila Dunja Jebrini, magistra farmacije iz ljekarne u Dubravi gdje se dogodila nesreća.

“Imao je čvorugu na čelu i ja sam mu to pošpricala Octeniseptom i stavila gazu. Nije puno govorio. Rekao je samo da su mu u autu ostale stvari i mobitel i da mora po njih. Ljudi su ga pitali što mu je bilo da je tako brzo vozio, ali nije im odgovarao”, prisjetila se za Jutarnji.

Jurio od okretišta

Dodala je i kako je u jednom trenutku vidjela Boška kako priča na mobitel.

“Mi, zapravo, uopće nismo znali što se dogodilo, ali sam vidjela da su se na Audiju otvorili zračni jastuci. Vozač je još rekao da je bio sam u autu”, rekla je Jebrini.

Prodavač na kiosku Tiska kazao je kako je čuo da je Audi još od okretišta u Dubravi, jer je jurio velikom brzinom. Dodaje i kako ne načuo da je, navodno, vozaču pozlilo.

Djelatnik obližnje mesnice donio je Bošku stolac da sjedne.

“Ništa nije govorio, bio je u šoku. Kakva sreća, mogli smo danas brojati mrtve”, ispričao je zaposlenik mesnice Palić o nevjerojatnoj prometnoj nesreći.

Policija otkrila sve detalje

Podsjećamo, policija je danas otkrila da je 67-godišnjak vozio Audi A5 Maksimirskom cestom te je dolaskom do raskrižja sa Štefanovečkom stao iza Mini Coopera kojeg je vozio 44-godišnjak.

U jednom trenutku, krenuo je neopreznom vožnjom unaprijed, zbog čega je prednjim dijelom vozila naletio na stražnji dio Coopera. Nakon toga, s ciljem da napusti mjesto prometne nesreće i ne razmijeni podatke s drugim sudionikom iz spomenute nesreće, nastavio je vožnju te je iz obijesti povećao brzinu kretanja, krećući se brzinom većom od 50 km/h od dopuštene u naseljenom mjestu.

Dolaskom do kućnog broja 32 izgubio je kontrolu nad vozilom zbog čega je sletio desno van kolnika na južni nogostup, gdje je prednjom desnom bočnom stranom naletio na Renault Kangoo i Renault Megane, koji su bili nepropisno parkirani na nogostupu s južne strane kolnika ulice Dubrava.

Audi je nastavio nekontrolirano kretanje i naletio na BMW, koji se nalazio također nepropisno parkiran na južnom nogostupu, a koji je od siline naleta odbačen u smjeru jugoistoka pri čemu je naletio na 67-godišnjeg pješaka, koji se kretao navedenim nogostupom.

Završio na Rebru

Dijelovi vozila oštetili su obližnji izlog, nakon čega je Audi nastavio nekontrolirano kretanje u istom smjeru te naletio na Mazdu, BMW, Audi A5 i VW Golfa koji su bili nepropisno parkirani na nogostupu s južne strane kolnika ulice Dubrava gdje je došlo do prevrtanja Audija. Okrenuo se na krov te konačno zaustavio na tražnicama.

Nakon tog prevrtanja, dijelovi vozila oštetili su poklopac motora VW Golfa i bočni dio Toyote Yaris koji su također bili nepropisno parkirani.

Na samom mjestu događaja, 67-godišnjem pješaku je pružena liječnička pomoć te je odbio daljnji bolnički pregled, dok je osumnjičeni prevezen kolima hitne pomoći u KBC Zagreb, a ozlijede su kvalificirane kao tjelesne ozlijede s mogućnošću prekvalifikacija.

Zbog daljnjeg vještačenja i utvrđivanja okolnosti nastanka prometne nesreće vozaču je privremeno je oduzet osobni automobil marke Audi A5. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena prijava će biti podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu, javila je policija.

Komentari